Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Los Andžele nugriaudėjo MTV kino apdovanojimai: triumfavo „Gražuolė ir pabaisa“ ir „Keisti dalykai“

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Los Andžele vyko kasmetiniai MTV kino apdovanojimai, šiemet turėję ir naujovių. Visų pirma, per 26-erius apdovanojimų gyvavimo metus buvo teikiami ne tik kino, bet ir televizijos kategorijos apdovanojimai. Tačiau bene didžiausia naujove tapo siekis naikinti lyčių barjerus – nuo šiol nebebus atskirų vyrų ir moterų kategorijų, o tik bendros.
Adamas DeVine'as ir Hailee Steinfeld
Adamas DeVine'as ir Hailee Steinfeld / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Geriausiu metų filmu paskelbta klasikinės pasakos „Gražuolė ir pabaisa“ ekranizacija su Emma Watson. Pastaroji, beje, pelnė ir geriausios kino aktorės apdovanojimą ir labai džiaugėsi, jog šiuose vieninteliuose apdovanojimuose nėra atskirų kategorijų vyrams ir moterims.

„Pirmieji aktoriniai apdovanojimai istorijoje, kurie neatskiria nominantų dėl jų lyties, sako šį bei tą apie tai, kaip mes suvokiame žmones, – savo padėkos kalboje sakė aktorė. – Vaidyba yra gebėjimas įsijausti į kito žmogaus kailį ir to nereikia atskirti į dvi atskiras kategorijas. Empatija ir gebėjimas naudotis savo vaizduote neturėtų turėti ribų.“

Geriausiu metų serialu MTV paskelbė „Netflix“ hitą „Keisti dalykai“ („Stranger Things“), o jo žvaigždė 13-metė Millie Bobby Brown pripažinta geriausia serialo aktore.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serialo „Keisti dalykai“ aktoriai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serialo „Keisti dalykai“ aktoriai

Specialus MTV kartos apdovanojimas buvo įteiktas filmų „Greiti ir įsiutę“ franšizei. Kartu su Vinu Dieseliu apdovanojimo atsiimti ant scenos lipo ir kitos filmo žvaigždės Michelle Rodriguez, Jordana Brewster ir Tyrese'as Gibsonas. Dalį padėkos kalbos Vinas Dieselis dedikavo buvusiai „Greitų ir įsiutusių“ žvaigždei Paului Walkeriui, kuris žuvo 2013-aisiais. Jį savo kalboje aktorius vadino pravarde – Pablo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vinas Dieselis, Michelle Rodriguez ir Jordana Brewster
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vinas Dieselis, Michelle Rodriguez ir Jordana Brewster

„2002-aisiais stovėjau šioje scenoje, man ir Paului Walkeriui buvo įteiktas Geriausio dueto apdovanojimas. Ir dabar, po 15-os metų, esu su savo visa šeima, ir jūs man duodate Kartos apdovanojimą, – sakė jis, tuo pačiu padėkodamas tiek frašizės režisieriams, tiek „Universal Pictures“. – Tačiau svarbiausia, kam turiu padėkoti, tai mūsų kartai. Privalau padėkoti kartai, kuri noriai priėmė multikultūrinę franšizę, kurioje visai nebuvo svarbu, kokia tavo odos spalva ar iš kokios šalies tu esi – kai esi šeima, esi šeima.“

„Niekada negalėčiau stovėti ant šios scenos ir kalbėti apie „Greitus ir įsiutusius“ neatiduodamas meilės savo broliui Pablo, mūsų broliui Pablo – mes tikimės, kad tu didžiuojiesi, labai tau ačiū“, – pridūrė Vinas Dieselis.

Geriausio bučinio kategorijoje nugalėjo Ashtono Sanderso ir Jharrelo Jerome'o bučinys „Oskarą“ pelniusioje „Mėnesienoje“ („Moonlight“). Geriausiu blogiuku išrinktas Jeffrey Deanas Morganas iš serialo „Gyvi numirėliai“ („The Walking Dead“). Visų nugalėtojų sąrašą galite rasti štai ČIA.

„Shrine Auditorium“ koncertų salėje vykusį renginį vedė aktorius Adamas DeVine'as. Renginio metu muzikinius pasirodymus žiūrovams dovanojo Noah Cyrus, Pitbullis su J Balvinu ir Camila Cabello bei reperis Big Seanas.

15min galerijoje – MTV kino apdovanojimų akimirkos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito