Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Magui D.Copperfieldui – kaltinimai butą pavertus sąvartynu: teismą pasiekė milijoninis ieškinys

Įspūdingais magijos triukais išgarsėjęs Davidas Copperfieldas dabar į visuomenės akiratį pakliuvo dėl nemalonios priežasties. Niujorko miesto butų valdyba vyrą padavė į teismą už Manheteno mansardos šiukšlinimą. Ieškiniu bandoma iš žinomo vyro išsireikalauti net 2,5 milijono JAV dolerių.
Davidas Copperfieldas, apgadintas butas
Davidas Copperfieldas, apgadintas butas / Scanpix ir Niujorko valstijos Aukščiausiojo Teismo nuotr.

Rugpjūčio 6-ąją prabangaus daugiabučio „Galleria Conduminium“ pateiktame ieškinyje teigiama, kad magas D.Copperfieldas, prieš išsikraustydamas 2018 metais, savo butą kone pavertė sąvartynu.

Reikalaujama, kad Davidas „sutaisytų pavojingas, nepriimtinas ir antisanitarines sąlygas“ bute ir atlygintų 2,5 milijono JAV dolerių nuostolių, skelbiama People.com.

Scanpix nuotr./Davidas Copperfieldas
Scanpix nuotr./Davidas Copperfieldas

D.Copperfieldas prabangius Manheteno apartamentus įsigijo 1997 metais, o vėliau, remiantis ieškiniu, perleido jo nuosavybės teises „Sky Tower“ – jam pačiam priklausančiai fiktyviai bendrovei Nevadoje.

Butų valdyba tvirtina, kad žvaigždė savo didžiausią pastate esantį butą apdergė taip, kad norint jį sutvarkyti, prireiks ne vieno milijono. Taip pat reikės tvarkyti ir šalia esančius butus.

Teismui valdyba pateikė nuotraukas, kuriose matyti, kad 54 aukšte esančiame D.Copperfieldo bute yra apgadinti kilimai, sienos, lubos, vonia ir kt.

Tačiau D.Copperfieldo atstovai portalui People.com tvirtino, kad nuotraukos neatspindi dabartinės buto būklės.

Niujorko valstijos Aukščiausiojo Teismo nuotr./Apgadintas Davido Copperfieldo butas
Niujorko valstijos Aukščiausiojo Teismo nuotr./Apgadintas Davido Copperfieldo butas

„Tai paprastas draudimo ieškinys. Ieškinyje pateiktos nuotraukos neatspindi dabartinės buto būklės. Tai yra teismo reikalas ir bus sprendžiamas teisme“, – sakė mago atstovas.

Ieškinyje daugiabučio valdyba taip pat teigia, kad D.Copperfieldo padaryta žala gerokai viršija „kosmetinį lygį“. Tvirtinama, jog didžiausia žala apima tai, ką architektai pavadino „nepataisyta vandens žala, kuri yra tokia didelė, kad kelia pavojų „betoninei pastato konstrukcijai“. Dėl šios priežasties bute pradėjo veistis pelėsis, kuris kelia pavojų ir kitiems pastato gyventojams.

Buto valdyba atskleidė, kad apleistas D.Copperfieldo butas turėjo įtakos ir elektros prietaisų gedimui. Būtent pastarųjų taisymui ir prireiks reikalaujamų milijonų.

Pasak valdybos, magas atsisako rimtai pažvelgti į šias problemas ir sutinka jį tvarkyti tik kosmetiškai. Šiems tokia situacija atrodo nesuprantama, nes butas ne tik vis dar teisiškai jam priklauso, bet ir yra siūlomas pardavimui.

Niujorko valstijos Aukščiausiojo Teismo nuotr./Apgadintas Davido Copperfieldo butas
Niujorko valstijos Aukščiausiojo Teismo nuotr./Apgadintas Davido Copperfieldo butas

Ieškinyje paminėta ir „audringa“ jo gyvenimo bute istorija, kol šis visam laikui iš jo išsikraustė 2018 metais.

Teigiama, kad magas buvo „labai toli nuo pavyzdinio gyventojo“ ir prie visų pavyzdžių pridedamas ir incidentas, įvykęs 2015 metais. Tuomet garsus vyras iškėlė puotą ant namo stogo esančiame baseine, kuris sprogo dėl „neteisėtos ir neveiksmingos santechnikos įrangos“. Tada nukentėjo net 30 namo aukštų.

Ieškinyje atskleidžiama, kad D.Copperfieldas pristatė įvairiausių naujovių, tokių kaip ateities pranašystės automatai, klasikiniai arkadiniai žaidimai ir kiti keistesni daiktai, tokie kaip „apsaugos įrenginiai“, kuriuos amžių sandūroje naudojo įvairios brolijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi