Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malia Obama pustrečio mėnesio praleido Bolivijoje ir Peru, kita stotelė – stažuotė Holivudo kompanijoje

Kadenciją baigusio JAV prezidento Baracko Obamos vyriausioji dukra, nusprendusi pasiimti metų pertrauką tarp mokyklos ir studijų Harvarde, laiko veltui nešvaisto: „The New York Times“ praneša, kad 18-metė praėjusį rudenį du su puse mėnesio praleido Bolivijoje ir Peru.
Barackas Obama su dukra Malia
Barackas Obama su dukra Malia / „Scanpix“/AP nuotr.

Pernai birželį vidurinę mokyklą baigusi Malia Obama pasiėmė metų pertrauką iki studijų Harvardo universitete, kurios prasidės šių metų rudenį.

Vasarą papramogavusi ir su draugais apsilankiusi ne viename muzikos festivalyje, rudenį Malia Obama su būreliu panašaus amžiaus savanorių iš organizacijos „Where There Be Dragons“ patraukė į Pietų Ameriką.

„Where There Be Dragons“ savo programoje nurodo, kad padeda jaunuoliams „nagrinėti dabartines politines tendencijas, socialinius judėjimus ir bandymus užmegzti pokalbį apie gamtosaugą Bolivijos ir Peru kalnuose ir džiunglėse“.

Ši 83 dienų kelionė kiekvienam jos dalyviui kainavo 14 555 JAV dolerius neįskaitant lėktuvų bilietų. Kelionės metu jos dalyviai mokėsi ispanų kalbos, jie buvo apgyvendinti vietinių šeimose mažame Bolivijos miestelyje.

Vienas iš penkių dienų ekskursijos po kalnus gidų Gregario Mamani „The New York Times“ sakė, kad iš pradžių nesuprato, kuriam iš paauglių reikalinga apsauga, ir nepažino JAV prezidento dukters.

„Buvo viena šviesiaplaukė mergina, mes galvojome, kad ji ir yra ta svarbioji, (kurią reikia saugoti), – pasakojo gidas, kuris tik vėliau suprato, kad po kalnus vedžiojo JAV prezidento dukterį. – Ji (Malia) buvo labai nuolanki, bendraujanti, labai gerai kalbėjo ispaniškai. Ją užbūrė Bolivijos kraštovaizdis.“

Gidas taip pat pridūrė, kad nors jaunuolių grupę ir lydėjo apsauginiai, Maliai nebuvo teikiamas koks nors išskirtinis dėmesys ar nuolaidos – ji turėjo atlikti tuos pačius namų ruošos darbus, gaminti maistą kaip ir kiti jaunuoliai.

Kaip praneša Bolivijos žiniasklaida, Barackas Obama prieš Malios kelionę paskambino Bolivijos prezidentui Evo Moralesui ir paprašė pagalbos rūpinantis jo dukters apsauga bei jos apsilankymo išsaugojimu paslaptyje.

Toliau – Holivudas

Pakeliavusi po pasaulį, Malia Obama nusitaikė į Holivudą – iki studijų pradžios ji ketina stažuotis Holivudo superprodiuserio Harvey Weinsteino kompanijoje, praneša „New York Post“ skiltis „Page Six“.

„Scanpix“ nuotr./Malia Obama
„Scanpix“ nuotr./Malia Obama

Pranešama, kad Baracko Obamos duktė „The Weinstein Co.“ biure Niujorke pradės dirbti jau kitą mėnesį, po šeimos atostogų Palm Springse.

Kol kas tiksliai nežinoma, kokiame skyriuje dirbs Malia Obama, tačiau „The Hollywood Reporter“ žiniomis, ji greičiausiai praktikuosis marketingo arba plėtros srityse.

Malia Obama dar 2014-aisiais dirbo asistente Halle Berry seriale „Extant“, o 2015-ųjų liepą stažavosi HBO serialo „Merginos“ („Girls“) filmavimo aikštelėje Niujorke. Ji taip pat yra atlikusi praktiką neįvardytuose mados namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas