Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mariah Carey prisipažino – ji 17 metų serga maniakine depresija: „Iki šiol tai sau neigiau“

Popdiva Mariah Carey pirmą kartą viešai pasipasakojo apie ilgai slėptą ligą – garsi moteris serga maniakine depresija. Ji dainininkei buvo diagnozuota dar prieš 17 metų, tačiau visą tą laiką moteris gyveno neigime – gydytis pradėjo tik dabar.
Mariah Carey
Mariah Carey / „Scanpix“ nuotr.

Apie savo vidinius demonus Mariah Carey pirmą kartą prakalbo duodama interviu žurnalui „People“.

Viena sėkmingiausių visų laikų atlikėjų, turinti net 18 hitų numeris vienas ir pardavusi daugiau kaip 200 mln. įrašų, daugybę metų gyveno prožektorių šviesoje, bet tyliai kentėjo viena pati savo viduje.

Maniakinė depresija, arba kitaip – bipolinis sutrikimas, dainininkei buvo nustatyta dar 2001-aisiais, kai ji buvo paguldyta į ligoninę dėl fizinio ir psichologinio išsekimo. „Nenorėjau tuo tikėti“, – dabar sako dainininkė, tada kategoriškai atsisakiusi gydymo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Bipolinis sutrikimas – kai dvi asmenybės pusės ima kovoti tarpusavyje

„Scanpix“ nuotr./Mariah Carey
„Scanpix“ nuotr./Mariah Carey

Pagalbos į specialistus Mariah Carey kreipėsi tik visai neseniai, po kelių sunkiausių išgyventų metų – tiek profesine prasme, tiek asmeninio gyvenimo peripetijomis.

„Iki dabar gyvenau neigime, izoliacijoje ir baimėje, kad kas nors mane demaskuos. Tai man buvo per didelė našta ir aš tiesiog nebegalėjau daugiau. Paprašiau ir gavau gydymą, apsupau save pozityviais žmonėmis ir vėl ėmiau daryti tai, ką myliu – rašyti dainas ir kurti muziką“, – pasakojo Mariah Carey.

Dabar Mariah Carey sėkmingai tvarkosi su savo bėda – lanko psichoterapiją ir vartoja vaistus, skirtus II tipo bipoliniam sutrikimui (jam diagnozuoti reikia mažiausiai vieno didelio depresijos epizodo, po kurio seka hipomanijos būsena) gydyti.

„Tiesą sakant, dabar geriu vaistus, kurie, panašu, visai neblogai veikia. Jie neverčia manęs jaustis per daug pavargusios, tingios ar pan. Surasti tinkamą balansą yra pats svarbiausias dalykas“, – „People“ sakė Mariah Carey.

„Ilgą laiką maniau, kad mane kamuoja rimtas miego sutrikimas. Bet tai nebuvo įprasta nemiga ir aš negulėjau paslika, skaičiuodama avis. Aš dirbau, dirbau ir dirbau... Buvau irzli ir nuolat bijojau nuvilti kitus. O paaiškėjo, kad mane kamavo tam tikra manijos forma. Galiausiai aš tiesiog atsitrenkdavau į sieną. Spėju, kad mano depresiniai epizodai išsireiškė tuo, kad niekam nebeturėdavau jėgų. Jausdavausi tokia vieniša ir liūdna – net kalta, kad nedarau to, ko reikia mano karjerai“, – atviravo dainininkė.

Mariah Carey sako, kad viešai prabilti apie savo ligą nusprendė dėl to, jog jau jaučiasi gerai ir nebėra nepatogu kalbėti apie ją kamuojantį sutrikimą.

„Viliuosi, kad galėsime patekti į metą, kuomet stigma bus nuimta nuo žmonių pečių ir jiems nebereikės kentėti vieniems. Tai gali būti nepaprastai izoliuojantis dalykas. Tačiau tavo sutrikimas nepasako, kas tu esi, ir aš atsisakau, kad jis mane kontroliuotų“, – kalbėjo dainininkė, norinti įkvėpti kitus, kenčiančius tą patį.

Emocinė pagalba: kur kreiptis
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277
Krizių įveikimo centras
Antakalnio g. 97, Vilnius
www.krizesiveikimas.lt
krizesiveikimas
Psichologinė pagalba emigrantams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas