Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meghan Markle švenčia 37-ąjį gimtadienį: 10 darbų, kuriuos ji dirbo prieš tapdama hercogiene

Šį šeštadienį, rugpjūčio 4-ąją, princo Harry žmona Sasekso hercogienė Meghan švenčia 37-ąjį gimtadienį – tai pirmas jos gimtadienis, kurį buvusi aktorė sutinka būdama britų karališkosios šeimos nare.
Meghan Markle prieš tapdama hercogiene dirbo įvairiausius darbus, vienas jų – TV loterijos asistentė
Meghan Markle prieš tapdama hercogiene dirbo įvairiausius darbus, vienas jų – TV loterijos asistentė / Video kadras ir „Scanpix“ nuotr.

Prieš ištekėdama už princo Harry, amerikietė Meghan Markle vaidino sėkmingame TV seriale „Kostiumuotieji“ („Suits“) – už seriją gaudavo po 50 tūkst. dolerių. Tačiau prieš tai jos finansinė padėtis nebuvo tokia stabili, tad Meghan Markle imdavosi įvairiausių darbų – ką būtų galima pamatyti Sasekso hercogienės CV?

Kaip ir dauguma kitų prasimušti bandančių aktorių, Meghan Markle teko imtis pačių įvairiausių darbų, kad turėtų už ką pragyventi, o kartais dirbti ir visai su vaidyba nesusijusius darbus.

Tad štai 10 darbų, kuriuos dirbo Meghan Markle:

1. Šaldyto jogurto pardavėja

Tai buvo pats pirmas darbas Meghan Markle gyvenime, ir jį princo Harry žmona išbandė sulaukusi 13-os metų. Paauglė dirbo „Humphrey Yogart“ parduotuvėje Kalifornijoje, gaudavo minimalią algą ir buvo labai populiari tarp klientų – taip „The Mirror“ apie Meghan pasakojo buvusi jos bosė Paula Sheftel.

Vida Press nuotr./Sasekso hercogienė Meghan ir karalienė Elizabeth II
Vida Press nuotr./Sasekso hercogienė Meghan ir karalienė Elizabeth II

„Ji privalėjo įrodyti, kad yra komunikabili ir gebės gerai dirbti kolektyve“, – apie tai, kaip Meghan gavo darbą, pasakojo jogurtinės vadovė.

Dirbdama toje jogurtinėje jaunoji Meghan Markle sutiko savo tuometinę dievaitę, kultinio serialo „Gelbėtojai“ („Baywatch“) žvaigždę Yasmine Bleeth. Jau išgarsėjusi Meghan pasakojo, kad tada taip apsidžiaugė ją pamačiusi ir elgėsi kaip tikra fanė, o Yasmine Bleeth buvo su ja labai maloni. Meghan Markle pasakojo, kad jos elgesys tapo jai pavyzdžiu, kaip pačiai bendrauti su gerbėjais, kai ir ji tapo garsi.

2. „Karšta mergina“

Meghan Markle turėjo labai mažą vaidmenį 2005-ųjų romantinėje komedijoje „Gal tai – meilė“ („A Lot Like Love“) su Ashtonu Kutcheriu, kuris tada jau buvo didelė žvaigždė Holivude.

Meghan rolė tame filme buvo tokia maža, kad jos personažas net neturėjo vardo, o filmo titruose Meghan herojė buvo pavadinta tiesiog „karšta mergina“.

Scena, kurioje pasirodė Meghan Markle, truko viso labo 30 sekundžių – joje ji atsisėda lėktuve šalia Kutcherio, pasako jam „labas“ ir tada trumpai paflirtuoja su kitu vyru. Štai ši scena:

VIDEO: Meghan Markle in A Lot Like Love

3. Laisvai samdoma kaligrafė

Jau vaikystėje Meghan Markle pasižymėjo ypač gražia rašysena, o tai jai pravertė suaugus.

Kol dalyvaudavo aktorių atrankose laukdama, kada ją pasirinks, Meghan turėjo kažkaip susimokėti už nuomą ir maistą, tad čia pagelbėdavo jos rašysena. Aktorė dirbo laisvai samdoma kaligrafe ir ranka rašydavo vestuvių bei kitų prabangių renginių kvietimus.

2013-aisiais „Esquire“ ji sakė, kad kaligrafija šiais laikais – prabangos dalykas, nes „yra labai mažai žmonių, kurie tuo užsiimtų“. Meghan Markle taip pat leidiniui sakė, kad gražiai rašysenai nebūtinas ypatingas brangus plunksnakotis, svarbiausia – neskubėti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sasekso hercogienės Meghan ir princo Harry parašai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sasekso hercogienės Meghan ir princo Harry parašai

„Sėdėdavau prie stalo su balta kojine ant rankos, kad jokie riebalai ar prakaitas nuo rankos neišsiskirtų ant popieriaus, stengdamasi sumokėti savo sąskaitas kol bandydavau gauti vaidmenų“, – pasakojo aktorė.

Tarp jos darbų buvo kvietimai į „Dolce & Gabbana“ garsenybėms skirtą šventinį renginį ir net vestuvių kvietimai į popžvaigždės Robino Thicke'o bei aktorės Paulos Patton vestuves.

4. Rašysenos mokytoja kanceliarijos parduotuvėje

Graži rašysena aktorei pasitarnavo ne vien tik rašant kvietimus, bet ir to mokant kitus – Meghan Markle vesdavo dviejų valandų trukmės kaligrafijos meno kursus kanceliarijos prekių parduotuvėje „Paper Source“ Beverli Hilse.

„Tai buvo jos papildomas darbas ne pilnu etatu, kol ji dalyvaudavo atrankose, – „People“ pasakojo „Paper Source“ vadovė Winnie Park. – Ji mokė kaligrafijos ir rengė grupinius mokymus klientams, kaip gražiai rašyti.“

Toje parduotuvėje Meghan Markle taip pat vesdavo pamokas, kaip gražiai pakuoti dovanas ir rišti knygas.

5. Loterijos asistentė

2006-aisiais Meghan Markle prisijungė prie TV žaidimo „Deal or No Deal“. Jame ji buvo viena iš merginų, kurių darbas buvo tiesiog laikyti sunumeruotus lagaminus ir atidaryti juos žaidėjui pasirinkus – tikslas buvo atspėti, kuriame lagamine paslėptas milijonas.

Kaip pasakojo viena iš Meghan Markle kolegių, merginos už vieną filmavimą gaudavo po 800 dolerių. Tiesa, šis darbas pačiai Meghan ne itin patiko, ir kaip ji sakė vėliau, buvimas loterijos asistente leido suprasti, ką ji nori veikti gyvenime, arba tiksliau – ko nenori.

Aktorė taip pat pridūrė, kad didžiąją dalį laiko tame žaidime reikėdavo „stovėti visą amžinybę tuose siaubingai nepatogiuose ir pigiuose 13 cm aukštakulniuose, tiesiog laukiant, kol kas nors pasirinks tavo numerį ir galėsi pasitraukti ir atsisėsti“.

Štai vienas iš „Deal or No Deal“ epizodų, kuriame matyti Meghan Markle:

VIDEO: Meghan Markle in 'Deal or No Deal' Days

6. Restorano palydovė

Bandydama prasimušti kaip aktorė Meghan Markle dirbo ir tradicinį darbą – buvo vieno restorano palydove. Ji priimdavo staliukų rezervacijas, sutikdavo lankytojus ir palydėdavo juos prie staliukų.

„Tai vienas darbų, kuriuos dirba aktoriai“, – apie tai, kad dauguma pradedančiųjų aktorių eina tuo pačiu keliu iki kol sulaukia savo vaidmens, yra sakiusi Meghan Markle.

7. Traškučių reklamos herojė

Karjeros pradžioje Meghan Markle filmavosi ir reklamose, o viena jų – traškučių „Tostitos“.

2009-aisiais pasirodžiusioje reklamoje Meghan Markle nebyliai renkasi traškučius prekybos centre. Ji nekalba, tačiau fone girdisi jos mintys – ir jos įgarsintos kitos moters, mat balsas – akivaizdžiai ne Meghan.

„13 ingredientų? Tai daugiau nei žmonių, kuriuos pakviečiau į vakarėlį“, – žiūrėdama vienų traškučių sudėtį galvoja Meghan, o tada paima „Tostitos“ pakelį: „Taip, trys ingredientai pats tas“.

Štai ši reklama:

VIDEO: See Meghan Markle in 2009 Tostitos Commercial

8. Gyvenimo būdo tinklaraštininkė

Nuo 2014 iki 2017 metų Meghan Markle rašė gyvenimo būdo tinklaraštį „The Tig“, kuriame rašė apie savo aistras: maistą, keliones, madą ir grožį.

Nors asmeninis blogas buvo didžiulė jos aistra, tačiau jo rašymas su karališkosiomis pareigomis – nesuderinamas, tad santykiams su princu Harry įsibėgėjus jį teko uždaryti. Kaip ir visas socialinių tinklų paskyras, kuriose Meghan Markle iki tol aktyviai reiškėsi ir turėjo daug sekėjų.

„Instagram“ nuotr./Meghan Markle
„Instagram“ nuotr./Meghan Markle

9. Muzikinio vaizdo klipo statistė

Vėlgi, vaidinti muzikiniuose vaizdo klipuose pradedantiesiems aktoriams – labai įprasta, tą darė ir Meghan Markle.

1999 metais ji buvo viena iš Tori Amos vaizdo klipo „1000 Oceans“ statisčių, kartu su kitais aktoriais vaidino dainininkės gerbėją, stebinčią ją kol ši dainavo stikliniame kube. Už šį pasirodymą statistai gavo po 600 dolerių.

Meghan Markle šiame klipe galite pamatyti apie 40-ą sekundę stovinčią kairėje:

VIDEO: Tori Amos - "1000 Oceans" (Official Music Video)

10. Drabužių dizainerė

Kai jau jau tapo garsi, Meghan Markle sulaukdavo dėmesio dėl savo išpuoselėto stiliaus. Tad didžiausias Kanados drabužių tinklas „Reitmans“ pasikvietė „Kostiumuotųjų“ žvaigždę sukurti savo drabužių kolekciją.

2016-aisiais ji su „Reitmans“ sukūrė pavasarinių suknelių kolekciją, kurių kiekviena kainavo mažiau nei 100 dolerių. Kadangi šios suknelės buvo populiarios, Meghan buvo pasiūlyta sukurti dar vieną kolekciją – šįkart darbo drabužių, mat daug kas žavėjosi jos herojės advokatės Reičel stiliumi seriale „Kostiumuotieji“.

Vida Press/ Splash News/Reitmans nuotr./Meghan Markle su savo kolekcijos drabužiais
Vida Press/ Splash News/Reitmans nuotr./Meghan Markle su savo kolekcijos drabužiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas