Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mėnesio dukrą nuo šūvių savo kūnu pridengusi ukrainietė Olga: papasakojo aplinkybes

Neseniai internetą apskriejo kadras iš vaikų klinikos „Ohmatdyt“, kuriame įamžinta per apšaudymą Kyjive sužeista moteris, herojiškai išgelbėjusi savo vos mėnesio kūdikį. Sekmadienį moteris davė interviu tiesiai iš ligoninės ir papasakojo daugiau detalių apie kraupų rytą.
Ukrainietė Olga, savo kūdikį apsaugojusi per apšaudymą
Ukrainietė Olga, savo kūdikį apsaugojusi per apšaudymą / Socialinių tinklų nuotr.

Sekmadienį „Reuters“ reportaže pasirodė „Kyjivo Madona“ vadinama ukrainietė Olga, kuri savo vaiką per raketų ataką apsaugojo pridengdama kūnu.

Šiuo metu Ukrainos sostinės vaikų ligoninėje gydoma moteris atskleidė, kad raketų ataka įvyko būtent tada, kai ji namuose maitino savo mėnesio laiko dukrą.

„Tą rytą pabudau, išmaudžiau mažylę ir prisėdau ją pamaitinti. Apklojau ją apklotu, kad būtų šilta. Kai viskas prasidėjo, laiku spėjau ją uždengti, tada pašoko Dmytro ir jau dengė mus abi“, – kraupų rytą prisiminė Olga.

Nuo sprogimų dužę namų stiklai stipriai sužeidė motiną, tačiau tuo metu jai svarbiausia buvo dukra.

„Mano galva buvo sužeista ir kraujas pradėjo tekėti tiesiai ant mano vaiko. Ėmiau panikuoti, kad tai – dukrelės kraujas“, – siaubingą momentą prisiminė ji.

Tuo metu Olgos vyras Dmytro bandė paimti dukrelę, tačiau jos atiduoti mama nenorėjo – ją ištiko šokas. „Aš išsigandusi šaukiau, kad ji sužeista stiklų, o vyras mane ramino, kad tai mano, o ne dukros kraujas“.

Olgos vyras Dmytro mintimis nusikėlęs į rytą, kuomet jų namus atakavo raketos, prisiminė, kad pirmiausia pabudo ne nuo sprogimo, o nuo žmonos klyksmo ir dūžtančių stiklų garso.

„Paties sprogimo net negirdėjau, nes žmonos klyksmas ir dūžtančio stiklo garsas buvo stipresnis“, – sakė jis.

Olgą operavęs Kyjivo vaikų ligoninės gydytojas Anatolijus Tymošenka patikino, kad moters sužalojimai nuo stiklo dūžių įrodo, kad savo kūnu pridengusi kūdikį, ji išties išgelbėjo jam gyvybę.

„Motina pridengė kūdikį savo kūnu, todėl mažylė visai nenukentėjo. Ji sveikutėlė. Kadangi ataka įvyko maitinant kūdikį, stiklai sužalojo mamos krūtinę. Laimei, žaizdos negilios, bet jų yra. Gilios žaizdos kaktos srityje, iš viso net 25 žaizdos visame kūne“, – komentavo A.Tymošenka.

Šiuo metu Olga su dukra gydosi vaikų ligoninėje „Ochmatdit“, o žmona ir dukra kasdien besirūpinantis Dmytro tiki, kad sunkiausia jau praeityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas