Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Menininkų ir Lil Nas X sukurti sportbačiai su lašu žmogaus kraujo sulaukė „Nike“ dėmesio – padavė į teismą

„Nike“ į teismą padavę Bruklino menininkų iniciatyvą MSCHF dėl kontroversiškų „Satan Shoes“ (vert. šėtono batų) su lašu žmogaus kraujo jų pade, rašo BBC.
Lil Nas X ir MSCHF kurti sportiniai bateliai
Lil Nas X ir MSCHF kurti sportiniai bateliai / MSCHF nuotr.
Temos: 2 Repas Nike

1018 dolerių kainuojantys sportiniai bateliai, kuriuos taip pat „puošia“ apversto kryžiaus ir kiti simboliai, žodžiai „Luke 10:18“ – patobulinta „Nike Air Max 97“ modelio kopija.

MSCHF pranešė į prekybą paleidę tik 666 poras šių batų, sukurtų bendradarbiaujant su reperiu Lil Nas X. Menininkai teigia, jog visos jos išparduotos mažiau nei per minutę.

Na o į teismą „Nike“ MSCHF padavė apkaltindami pažeidimais dėl prekės ženklo.

Juodi bateliai raudonomis detalėmis prekyboje labai trumpam pasirodė pirmadienį ir sutapo su atlikėjo naujausios dainos „Montero (Call Me By Your Name)“ itin provokuojančio vaizdo klipo premjera „YouTube“ kanale.

Pamatykite jį čia:

VIDEO: Lil Nas X - MONTERO (Call Me By Your Name) (Official Video)

Jame reperis įamžintas iš rojaus į pragarą nusileidžiantis stulpu ir avintis minėtais sportiniais bateliais. Šis vaizdinys ir ant avalynės parašyti žodžiai „Luke 10:18“ – užuomina į Biblijoje esančią eilutę, kurioje parašyta: „O Jėzus atsiliepė: „Mačiau šėtoną, kaip žaibą krintantį iš dangaus.“

Išskirtinis batų padas užpildytas raudonais dažais, į kuriuos įmaišytas ir lašas žmogaus kraujo, paaukoto menininkų iniciatyvos narių.

„Nike“ tikina nepritarę ir nedavę leidimo šiems bateliams bei prašo teismo uždrausti MSCHF juos pardavinėti ir neleisti ateityje naudoti garsiojo kompanijos logotipo.

„Tikėtina, kad MSCHF ir neteisėti „Satan Shoes“ sukels sumaištį ir sumenkins įvaizdį bei sukurs klaidingą ryšį tarp MSCHF ir „Nike“ gaminių“, – teigiama ieškinyje.

Tiesą sakant, rinkoje jau pastebimi stiprūs didelės painiavos ir įvaizdžio sumenkėjimo pavyzdžiai, įskaitant raginimus boikotuoti „Nike“ reaguojant į MSCHF „Satan Shoes“, remiantis klaidingu įsitikinimui, kad „Nike“ patvirtino šį gaminį.“

MSCHF nuotr./Lil Nas X ir MSCHF kurti sportiniai bateliai
MSCHF nuotr./Lil Nas X ir MSCHF kurti sportiniai bateliai

Socialiniuose tinkluose konservatyvių pažiūrų ir stiprių religinių įsitikinimų žmonės tikina esantys įžeisti batų dizaino ir kritikuoja tiek MSCHF, tiek reperį Lil Nas X.

Štai Pietų Dakotos valstijos gubernatorė Kristi Noem tviteryje rašė: „Mūsų vaikai mokomi, kad tokie gaminiai ne tik geri, bet ir „išskirtiniai“. Tačiau ar žinote, kas yra labiau išskirtinės? Jų Dievo jiems suteiktos amžinos sielos. Mes kovojame už savo tautos sielą. Turime sunkiai kovoti. Ir protingai. Privalome laimėti.“

Į gubernatorės ir kitų internautų pasipiktinimą sureagavo ir Lil Nas X, savo paskyroje dalijęsis memais.

Štai keletas jų:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas