Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Miley Cyrus teks aiškintis teisme dėl hito „Flowers“: kaltinama plagiatu

Dainininkė Miley Cyrus (31) susidūrė su teisiniais nemalonumais. Muzikos žvaigždė kaltinama nuplagijavusi savo hitą „Flowers“ nuo kitos pasaulinės žvaigždės kūrinio.
Miley Cyrus
Miley Cyrus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„TMZ“ praneša, kad Miley Cyrus sulaukė ieškinio dėl autoriaus teisių pažeidimo. Atlikėjai mesti rimti kaltinimai – teigiama, kad ji neva nukopijavo populiarią Bruno Marso dainą „When I Was Your Man“, išleistą 2013 metais.

Tiesa, ieškinį Los Andželo federaliniam teismui pirmadienį pateikė ne pats atlikėjas, o bendrovė „Tempo Music Investments“, kuriai, kaip teigiama, priklauso dalis Bruno Marso dainos autorinių teisių.

Vida Press nuotr./Bruno Marsas
Vida Press nuotr./Bruno Marsas

Bendrovė įsitikinusi, kad abiejų dainų melodija, harmonija, akordų struktūra ir žodžiai posmuose bei priedainyje yra labai panašūs.

„Dainoje „Flowers“ atkartojama daug „When I Was Your Man“ melodijos, harmonijos ir teksto elementų“, – rašoma ieškinyje.

„Tempo Music“ teigimu, jei ne Bruno Marso kūrinys, M.Cyrus nebūtų pasiekusi tokios pasaulinės sėkmės ir pelniusi „Grammy“ apdovanojimą.

„Remiantis abiejų įrašų panašumų, neabejotina, kad „Flowers“ neegzistuotų be „When I Was Your Man“, – ieškinį cituoja „TMZ“.

„Tempo Music“ reikalauja dar nenustatytos žalos atlyginimo ir uždrausti M.Cyrus atgaminti, platinti ar viešai atlikti šią dainą.

Kol kas nei pati Miley Cyrus, nei jos prodiuseriai šios situacijos nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas