Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė 101-erių „Amžinai stilingos“ žvaigždė Ilona Royce Smithkin

Sekmadienį mirė populiariojo lietuvės režisierės Linos Plioplytės filmo „Amžinai stilingos“ žvaigždė Ilona Royce Smithkin. Moteriai buvo 101-eri metai.
Ilona Royce Smithkin
Ilona Royce Smithkin / „Dogwoof Documentary Film“ nuotr.
Temos: 1 Mirtis

Kaip pranešama Ilonos Royce Smithkin soc. tinklų paskyroje, moteris mirė rugpjūčio 1-ąją dieną. Mirties priežastis nebuvo nurodyta, tačiau kartu paminėta, kad Ilona mirė ramiai.

Anksčiau interviu su filmo „Amžinai stilingos“ režisiere buvo nupasakojami jo žvaigždžių įkvepiantys portretai. Režisierė atskleidė, kuo jai užstrigo būtent Ilona:

„Lenkų kilmės amerikietė dailininkė Ilona Royce Smithkin Niujorke gyvena bemaž šešiasdešimt metų, jai – devyniasdešimt ketveri. Mažutė – vos keturių pėdų, greita kaip vijurkas ir visų mylimiausia. Ji – vienas iš tų žmonių, kurie ne gyvena, o skraido. Ji – gyvsidabris, kur eina, ten kyla šurmulys. Būdama aštuoniasdešimt penkerių pradėjo šokti kabareto šokius. Užsitraukia tinklines kojines ir kilnoja kojas – sako: „Nemoku dainuoti, bet performansą surengti galiu.“

Filmo stop kadras/Ilona Royce Smithkin
Filmo stop kadras/Ilona Royce Smithkin

Ji – mano įkvėpimo šaltinis. Pilna išminties ir neturi savininkiškumo jausmo. Ji man tiek gyvenime patarimų yra davusi! Ateinu pas ją, verkiu dėl skyrybų, o ji ramina: „Nieko, rasime tau advokatą ir viskas bus gerai.“ Ir sudaužyta širdimi pas ją lekiu. Ji yra viso kvartalo psichologė ir patarėja visais gyvenimo klausimais.

Ilona buvo tik kartą ištekėjusi. Jos vyras – lakūnas, žuvo karo metais. Nuo to laiko ji nesutiko tokio vyro, už ko būtų verta ištekėti. Ilona vieniša, bet neatrodo, kad dėl to kentėtų. Ji turi daug draugų, šie ja pasirūpina, yra visų draugijų, vakarėlių siela. Mėgsta tekilą.

Ji visada mėgo gražiai rengtis, kaip menininkė, save išreiškia spalvomis. Jai tai patinka ir puikiai pavyksta. Oranžines blakstienas, kurioms net kuriamos dainos, ji atrado prieš kokia dvidešimt metų. Mačiau senesnes nuotraukas, kuriose Ilona, o ir visos filmo herojės, atrodo visai kitaip. Su amžiumi moterys iš naujo atranda savo grožį, randa naujų būdų pateikti save pasauliui. Keičiasi bruožai, plaukų spalva, intensyvumas, todėl ir jų stilius skirtingais gyvenimo etapais šiek tiek skiriasi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas