Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė Aleksandras Masliakovas – ilgametis Rusijos šou „KVN“ vedėjas

Sulaukęs 82 metų mirė ilgametis Rusijos televizijos šou „KVN“ („Linksmųjų ir išradingųjų klubas“, – aut.past.) laidos vedėjas Aleksandras Masliakovas.
Aleksandras Masliakovas
Aleksandras Masliakovas / Vida Press ir socialinių tinklų nuotr.
Temos: 2 Mirtis Netektis

Aleksandras Masliakovas buvo ilgametis Rusijos šou „KVN“ vedėjas. Pastaroji populiarumo sulaukė ne tik Rusijoje, bet ir daugelyje kitų rytų Europos šalių.

„Su dideliu liūdesiu pranešame, kad Aleksandras Masliakovas mirė rugsėjo 8-ąją dieną. Jis buvo ir amžinai išliks legenda visiems „KVN“ judėjimo dalyviams, ir milijonams žiūrovų. Nuo 1964 metų jis vedė „KVN“ programą, kuri tapo humoro ir satyros simboliu Rusijoje ir užsienyje“, – skelbiama „KVN“ socialinių tinklų paskyrose. „Telegram“ kanalas „Shot“ skelbia, kad laidų vedėjui buvo diagnozuotas plaučių vėžys, kurio nebuvo įmanoma operuoti. Pastaraisiais mėnesiais jo būklė buvo itin sudėtinga.

Aleksandras Masliakovas gimė 1941 metų lapkričio 24 dieną, Sverdlovske. Jo tėvas buvo karo lakūnas.

Baigė Maskvos transporto inžinierių institutą. 1964 m., būdamas ketvirto kurso studentas, jis pradėjo dirbti vyriausiojoje televizijos laidų jaunimui redakcijoje. Tais pačiais metais jis pradėjo vadovauti „KVN“ programai.

Aštuntajame–devintajame dešimtmetyje jis vedė televizijos laidas „Sveiki, ieškome talentų“, „Nagi, merginos“, „Nagi, vaikinai“ ir kt.

A.Masliakovas iki 2022 metų buvo atsakingas už „KVN“. Vėliau jis susirgo koronavirusine infekcija, praleido keletą sezono laidų ir grįžo tik kaip laidų vedėjas. O galiausiai galiausiai paliko šou.

2018 ir 2024 metais A.Masliakovas buvo Vladimiro Putino patikėtinis prezidento rinkimuose.

NATO Strateginės komunikacijos centras 2017 metais savo ataskaitoje nurodė, kad Masliakovas palaiko glaudžius ryšius su Kremliumi. Teigta, kad Rusijos valdžia padėjo jam pastatyti savo koncertų salę Maskvos centre, rėmė „KVN“ laidos konkursus užsienyje, o pats programos vedėjas gavo V.Putino III laipsnio ordiną „Už nuopelnus Tėvynei“.

Rusijos „Forbes“ tyrimo duomenimis, A.Masliakovui priklausančios bendrovės „AMiK“, parduodančios teises rodyti laidą „Pirmajam kanalui“, pajamos siekia apie tris su puse milijono dolerių per metus.

Tyrime taip pat buvo pastebėtas glaudus „KVN“ ryšys su kariuomenės struktūromis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?