Sportas gyvai

Mirė dokumentinio filmo „Super didelis aš“ kūrėjas Morganas Spurlockas: jam buvo vos 53-eji

Praėjusią savaitę mirė filmų kūrėjas, buvęs televizijos laidų vedėjas Morganas Spurlockas. Pasaulyje jo vardas nuskambėjo dėl sėkmingo dokumentinio filmo „Super didelis aš“, kurio filmavimo metu Morganas visą mėnesį valgė vien greitąjį maistą. Apie M.Spurlocko mirtį pranešė jo šeima.
Morganas Spurlockas
Morganas Spurlockas / Scanpix ir Vida Press nuotr.

Morganas Spurlockas visame pasaulyje išgarsėjo po savo sėkmingo dokumentinio filmo „Super didelis aš“. Pastarasis buvo nominuotas „Oskaro“ statulėlei ir atkreipė dėmesį į amerikiečių valgymo problemas. Visą filmo filmavimo laikotarpį Morganas valgė vien greitojo maisto „McDonald’s“ maistą ir stebėjo, kaip kinta jo svoris bei sveikata.

Aktorius mirė gegužės 16-ąją būdamas vos 53-ejų metų, apie tai skelbė portalas CNN. Kaip skelbiama, M.Spurlockas mirė dėl vėžio komplikacijų. Viešai apie jo netektį pranešė velionio brolis Craigas Spurlockas.

Scanpix nuotr./Morganas Spurlockas
Scanpix nuotr./Morganas Spurlockas

„Tai buvo labai liūdna diena. Morganas pasauliui davė daug idėjų, išsiskyrė savo dosnumu ir kūrybiškumu. Pasaulis prarado tikrą kūrybinį genijų ir tikrai ypatingą žmogu. Aš labai didžiuojuosi, kad man teko dirbti su juo“, – išplatintame pranešime sakė C.Spurlockas

Morganas Spurlocko režisūrinė karjera buvo įvairi ir nenuspėjama. Jis buvo geriausiai žinomas dėl filmo „Super didelis aš“, kuris sukėlė kalbų bangą ir atkreipė dėmesį į amerikiečių santykį su greituoju maistu. Filme buvo atliktas eksperimentas, kai jis 30 dienų vartojo tik maistą iš „McDonald’s“.

Tačiau jis taip pat sukūrė ir satyrinį dokumentinį filmą apie Osamos bin Ladeno paieškas, režisavo „One Direction“ koncertinį filmą ir netgi sukūrė filmą apie Homerį Simpsoną bei beisbolą.

Keletą metų Spurlockas buvo populiaraus CNN Originalo serialo „Morgan Spurlock Inside Man“ vedėjas.

Vida Press nuotr./Morganas Spurlockas
Vida Press nuotr./Morganas Spurlockas

Spurlockas buvo Niujorke įsikūrusios gamybos studijos „Warrior Poets“ įkūrėjas, o jo pirmasis filmas „Super didelis aš“ buvo pristatytas 2004 metų Sandanso kino festivalyje, kur jam buvo suteiktas geriausio režisieriaus apdovanojimas.

Filmas laimėjo inauguracinį Amerikos rašytojų gildijos apdovanojimą už geriausią dokumentinį filmą, taip pat gavo „Oskaro" nominaciją už geriausią dokumentinį filmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius