Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Mirė filmų „Graži moteris“ ir „Princesės dienoraštis“ režisierius Garry Marshallas

Mirė kino mėgėjams gerai pažįstamas romantiškų filmų „Graži moteris“, „Princesės dienoraštis“, „Pabėgusi nuotaka“ ir „Valentino diena“ režisierius Garry Marshallas. Kino kūrėjui buvo 81-eri.
Julia Roberts ir Garry Marshallas filmo „Pabėgusi nuotaka“ premjeroje (1999 m.)
Julia Roberts ir Garry Marshallas filmo „Pabėgusi nuotaka“ premjeroje (1999 m.) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Režisierius

Skelbiama, kad jis mirė antradienį 17 val. Apie jo mirtį patvirtino jo sesuo aktorė Penny Marshal.

Žinomas režisierius sirgo plaučių uždegimu, jo gyvybė užgeso dėl kilusių ligos komplikacijų.

Portalas TMZ taip pat praneša, kad pastaruoju metu režisierius buvo dažnas svečias ligoninėje dėl neseniai patirto širdies smūgio.

Režisierius su žmona Barbara užaugino tris vaikus.

Savo karjerą Garry Marshallas pradėjo rašydamas pokštus komikams, o vėliau pradėjo dirbti televizijoje. Jis sukūrė tokias JAV populiarias situacijų komedijas kaip „Mork & Mindy“ su Robinu Williamsu, „Happy Days“, „Laverne and Shirley“, kur vaidino jo sesuo Penny Marshall, ir daugybę kitų.​

Devintajame dešimtmetyje Garry Marshallas ėmėsi režisuoti ir kino filmus, kurie sulaukė sėkmės visame pasaulyje. Tarp jo darbų – tokios kultinės romantinės komedijos kaip „Graži moteris“ („Pretty Woman“) ir „Pabėgusi nuotaka“ („Runaway Bride“) su Julia Roberts ir Richardu Gere'u, Anne Hathaway išgarsinusi „Princesės dienoraščio“ („The Princess Diaries“) trilogija, „Teta Helena“ („Raising Helen“) su Kate Hudson ir daugybė kitų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sarah Jessica Parker ir Garry Marshallas (2012 m.)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sarah Jessica Parker ir Garry Marshallas (2012 m.)

Pastaraisiais metais Garry Marshallas dirbo prie populiarios filmų franšizės apie šventes: „Valentino diena“ („Valentine's Day“), „Naujieji metai Niujorke“ („New Year's Eve“) ir „Motinos diena“ („Mother's Day“), kuri kino teatruose buvo rodoma šiemet.​

Vida Press nuotr./Jennifer Garner, Jessical Biel, Garry Marshallas ir Anne Hathaway filmo „Valentino diena“ premjeroje (2010 m.)
Vida Press nuotr./Jennifer Garner, Jessical Biel, Garry Marshallas ir Anne Hathaway filmo „Valentino diena“ premjeroje (2010 m.)

Šiuose franšizės filmuose, kuriuose pasakojama daugybė persipynusių istorijų, vaidino puokštė ryškiausių Holivudo žvaigždžių: Jennifer Aniston, Julia Roberts, Sarah Jessica Parker, Jessica Alba, Bradley Cooperis, Jennifer Garner, Ashtonas Kutcheris, Halle Berry, Robertas De Niro, Zacas Efronas, Michelle Pfeiffer, Sofia Vergara ir daugybė kitų.

Po žinios apie Garry Marshallo mirtį daugybė aktorių, vaidinusių jo filmuose, arba tie, kurie žavėjosi jo darbais, reiškė užuojautą socialiniuose tinkluose:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius