Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė legendinis rokeris Eddie Van Halenas

Antradienį mirė legendinis rokeris, grupės „Van Halen“ gitaristas Eddie Van Halenas. 2019 muzikantas pranešė, kad gydosi gerklės vėžį, rašo „Pitchfork“. Atlikėjui buvo 65-eri.
Eddie Van Halenas
Eddie Van Halenas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 3 Muzika Rokas Mirtis

Skaudžia žinia pasidalino atlikėjo sūnus.

„Negaliu patikėti, kad tenka tai rašyti, tačiau mano tėvas, Edwardas Lodewijkas Van Halenas, šįryt pralaimėjo ilgą ir įnirtingą kovą su vėžiu. Jis buvo geriausias tėvas, kokio įmanoma tikėtis. Kiekviena akimirka, kuria su juo dalinausi tiek ant scenos, tiek ir už jos, buvo dovana.

Mano širdis yra sudaužyta ir nemanau, kad kada nors sugebėsiu atsistoti ant kojų po šios netekties. Labai tave myliu, tėti“, – socialiniame tinkle „Instagram“ rašo Wolfas Van Halenas.

Eddie Van Halenas ir jo brolis Alexas Van Halenas gimė Amsterdame. Jie abu buvo klasikinį išsilavinimą turėjusio muzikanto Jano van Haleno sūnūs. Praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje šeima persikėlė į Kaliforniją. Atlikėjas grojo pianinu, gitara.

Pirmą grupę broliai įkūrė 1964 metais. Jų grupė nuolat keitė pavadinimą bei sąstatą, kol 1972-aisiais buvo apsistota ties pavadinimu „Van Halen“.

Grupės debiutinis albumas pasirodė 1978 metais. Grupė šovė į populiarumo viršūnę.

Muzikantas grojo ne tik su savo grupe. Būtent jis įrašė ikonišku tapusį gitaros solo Michaelo Jacksono kūriyje „Beat It“.

„Van Halen“ oficialiai taip ir neišsiskirstė, tačiau Eddie Van Haleno sveikatos problemos nuolatos kišo koją ir stabdė grupės veiklą. Atlikėjui vėžys buvo diagnozuotas 2002 metais.

VIDEO: Van Halen - Jump (Official Music Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas