Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė „Hario Poterio“ žvaigždė – aktorė Maggie Smith

Mirė garsi aktorė Maggie Smith. Ji buvo žinoma dėl vaidmenų filmuose „Haris Poteris“ ir seriale „Dauntono abatija“. Aktorei buvo 89 metai.

Liūdną naujieną pranešė jos sūnūs Toby Stephensas ir Chrisas Larkinas.

„Su dideliu liūdesiu turime pranešti apie damos Maggie Smith mirtį. Ji ramiai mirė ligoninėje šį ankstų rytą, penktadienį, rugsėjo 27 dieną. Pabaigoje ji buvo su draugais ir šeima. Ji paliko du sūnus ir penkis mylinčius anūkus, kuriuos sugniuždė nepaprastos mamos ir močiutės netektis.

Norėtume pasinaudoti proga ir padėkoti nuostabiam Chelsea ir Westminsterio ligoninių personalui už jų rūpestį ir nepakartojamą gerumą paskutinėmis jos dienomis.

Dėkojame už visas malonias žinutes ir palaikymą bei prašome šiuo metu gerbti mūsų privatumą“, – rašoma šeimos pranešime.

Aktorė buvo puikiai žinoma dėl Minervos Makgonagal vaidmens filme „Haris Poteris“. Tai vienas iš pagrindinių Poteriados personažų. Ji vaidino profesorę, Hogvartso kerėjimo ir burtų mokyklos direktoriaus pavaduotoją, Grifų Gūžtos fakulteto dekanę, o vėliau ir Hogvartso direktorę.

M.Smith – britų kino ir teatro legenda, laimėjusi „Tony“ apdovanojimą, du „Oskarus“, tris „Auksinius gaublius“ ir penkias „Bafta“ statulėles, o karjeros pabaigoje ji pelnė tarptautinę šlovę, kai populiariame televizijos seriale „Dauntono abatija“ suvaidino Granthamo grafienę Violet Crawley.

Ji gimė 1934 metų gruodžio 28 dieną. M.Smith, Oksfordo universiteto patologijos profesoriaus dukra, debiutavo scenoje 1952 metais kartu su šios aukštosios mokyklos teatro dramos trupe.

1969 metais ji pelnė geriausios aktorės „Oskarą“ už vaidmenį filme „Ponios Džein Brodi premjera“ir už geriausią antrojo plano aktorės vaidmenį filme „Otelas“, kuriame suvaidino Dezdemoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas