Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė Kelly Fraser, išgarsėjusi netikėta Rihannos hito „Diamonds“ versija: atlikėjai tebuvo 26-eri

Mirė apdovanojimų laureatė, populiari Kanados atlikėja ir dainų autorė Kelly Fraser, išgarsėjusi savita dainininkės Rihannos hito „Diamonds“ versija. Jai tebuvo 26-eri.
Kelly Fraser
Kelly Fraser / Vida Press nuotr.
Temos: 3 Rihanna Muzika Mirtis

Jauna atlikėja mirė šią savaitę Kanadoje, Vinipege, kuriame pastaruoju metu gyveno, praneša „CBC News“. Jos mirties priežastis šiuo metu neskelbiama.

K.Fraser gimė Nunavute, kurio didžiąją dalį gyventojų sudaro inuitai (eskimai). Atlikėjos kilmė, kalba ir tradicijos atsispindėjo ir jos dainose bei veikloje.

Kelly didžioji šlovės valanda išaušo tuomet, kai 2013-aisiais ji perdainavo Rihannos kūrinį „Diamonds“ savo gimtąją inuktituto kalba. Šis įrašas plačiai pasklido internete ir tapo virusiniu.

Išgirskite:

VIDEO: Diamonds In Inuktitut Taimantitut

Tiesa, muzikos padangėje ji pasirodė dar anksčiau. Būdama 11-os K.Fraser pradėjo groti gitara, o kai jai buvo 15-a, mergina įkūrė savo pirmąją grupę.

2014-aisiais atlikėja išleido savo debiutinį albumą „Isuma“, buvo parduota daugiau nei 1000 jo egzempliorių. Albumas, kuriame skamba liaudies muzika ir šiuolaikinis popsas, padėjo K.Fraser įsitvirtinti industrijoje.

2017-aisiais Kelly išleido antrąjį albumą „Sedna“. „Noriu sukurti tokį albumą, kuris sujungtų tradicinę ir modernią muziką tiek inuktituto, tiek anglų kalba“, – sakė atlikėja.

Vida Press nuotr./Kelly Fraser
Vida Press nuotr./Kelly Fraser

Ir kalbėdama apie savo kilmę pridūrė, kad jos muzika padeda žmonėms: „Siekiu sustiprinti inuitų pasididžiavimą ir dainuoti apie savo pačios patirtį augant Arktyje. Noriu įkvėpti jaunus žmones parodydama jiems, kad nepaisant to, kas tu esi, tau gali pasisekti.“

Kelly muzika reiškė daugiau nei karjerą. Tai buvo dalykas, kuris ją džiugino.

Vida Press nuotr./Kelly Fraser
Vida Press nuotr./Kelly Fraser

„Kurti muziką, dainuoti, pasirodyti ir mokyti kitus yra tai, ką aš dievinu. Tai daro mane laimingą ir didiną mano savivertę. Aš noriu padaryti viską, ką pajėgsiu, kad Nunavutas būtų geresnis“, – yra sakiusi K.Fraser.

Albumas „Sedna“ buvo nominuotas 2018-ųjų „Juno“ apdovanojimuose. Kelly 2019-aisiais taip pat buvo „Indspire“ apdovanojimų laureatė.

Po tragiškos žinios apie atlikėjos mirtį „Juno“ apdovanojimų atstovai tviteryje rašė: „Mūsų meilė ir maldos keliauja Kelly Fraser šeimai ir draugams, kolegoms inuitams ir dar daugybei žmonių, kuriuos palietė jos gyvenimas ir muzika. Ilsėkis ramybėje, Kelly Fraser. Mes tavęs pasiilgsime.“

Platformoje „GoFundMe“ imtos rinkti lėšas atlikėjos laidotuvių išlaidoms padengti. Šiuo metu surinkta daugiau nei 30 tūkst. JAV dolerių (apie 27 tūkst. eurų).

„Mus labai nuliūdino Kelly Fraser netektis. Lėšos renkamos jos seserų Jessie, Max ir Rachel vardu. Kaip tikriausiai žinote, išėjus mylimam žmogui atsiranda daug išlaidų“, – rašoma kreipimesi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas