Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė kino legenda, aktorius Alainas Delonas

Kino pasaulį sukrėtė skaudi žinia. Mirė garsus aktorius Alainas Delonas. Jam buvo 88 metai.
Alainas Delonas
Alainas Delonas / Vida Press ir Scanpix nuotr.

Kaip praneša Prancūzijos žiniasklaida, liūdną naujieną paskelbė aktoriaus vaikai.

„Alainas Fabienas, Anouchka, Anthony ir jo šuo Loubo labai liūdi pranešdami apie tėvo mirtį. Jis ramiai mirė savo namuose Douchy, apsuptas trijų savo vaikų ir šeimos“, – sakoma šeimos pareiškime.

Sunkią netekties valandą šeima taip pat paprašė privatumo.

Aktorius kurį laiko sirgo sunkia liga.

Žmonės.lt primena, kad 1935 m. lapkričio 8 d. Sceaux mieste, Prancūzijos šiaurėje, gimęs Alainas Fabienas Maurice'as Marcelis Delonas buvo mažo kino teatro vadovo sūnus, o jo motina buvo parduotuvės pardavėja. Jo tėvai išsiskyrė, kai Alainui buvo ketveri metai, ir berniukas buvo patikėtas įtėvių šeimai. Išsiskyrimas buvo labai skausmingas ir tikriausiai buvo veržlaus temperamento, kurį Delonas demonstravo jaunystėje, pagrindas. Baigęs mokyklą būdamas 14 metų, jis dirbo įvairiausius darbus iki tol kol pradėjo karjerą kine. Jo sėkmė neatsiejamai susijusi su garsiu režisieriumi Luchino Visconti ir pasirodymu jo filmuose.

Scanpix nuotr./Alainas Delonas
Scanpix nuotr./Alainas Delonas

Nuo 2019 metų, kai patyrė insultą, A.Delono sveikata buvo prasta.

Nuo XX amžiaus 10-o dešimtmečio A.Delonas buvo retai matomas ekrane. 2019-aisiais Kanų kino festivalyje jis atsiėmė garbės „Auksinę palmės šakelę“ ir tai buvo paskutinis jo didesnis pasirodymas viešumoje.

Scanpix nuotr./Alainas Delonas
Scanpix nuotr./Alainas Delonas

A.Delonas 2023 metais pateko į laikraščių antraštes, kai trys jo vaikai pateikė skundą prieš jo padėjėją Hiromi Rollin, kaltindami ją priekabiavimu ir grasinimais.

A.Delonas išgarsėjo savo vaidmenimis tokiuose filmuose kaip „Baseinas“ (La Piscine) ir „Saulės nudeginti“ (Plein soleil). Europos kinui aktorius paskyrė daugiau nei 60 savo gyvenimo metų.

Jis taip pat vaidino Jeano-Pierre'o Melville'io 1967 metų filme „Samurajus“ , Luchino Visconti „Leopardas“ ir Michelangelo Antonioni „Užtemimas“ (L'Eclisse).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi