Sportas gyvai
06 20 /21:09

Mirė legendinis aktorius Donaldas Sutherlandas – filmų „Bado žaidynės“ bei „Puikybė ir prietarai“ žvaigždė

Būdamas 88-erių mirė kino veteranas Donaldas Sutherlandas, vaidinęs tokiuose filmuose kaip „Purvinas tuzinas“ (The Dirty Dozen) ir „Bado žaidynės“ (The Hunger Games), ketvirtadienį pranešė jo sūnus.
Donaldas Sutherlandas
Donaldas Sutherlandas / Vida Press nuotr.

Žinomas aktorius mirė birželio 20 dieną Majamyje po sunkios ligos.

Liūdną naujieną leidiniui „Variety“ patvirtino aktoriaus agentas, o vėliau ir jo sūnus Kieferis, kuris prisiminė tėvą ir pasidalino įrašu apie jį socialiniame tinkle „X“.

„Skaudančia širdimi pranešu, kad mano tėvas Donaldas Sutherlandas mirė“, – socialiniame tinkle „X“ rašė aktorius Kieferis Sutherlandas.

„Aš asmeniškai manau, kad tai vienas svarbiausių aktorių kino istorijoje. Jo niekada neišgąsdino joks vaidmuo – geras, blogas ar bjaurus. Jis mylėjo tai, ką darė, ir darė tai, ką mylėjo, niekas negalėtų prašyti daugiau. Jis gerai nugyveno savo gyvenimą“, – teigė jis.

D.Sutherlandas išgarsėjo suvaidinęs Roberto Aldricho filme „Purvinas tuzinas“, kuriame 12 nuteistųjų gauna užduotį įvykdyti savižudišką misiją okupuotoje Prancūzijoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Sutherlandas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Sutherlandas

Vaidindamas kartu su tokiomis garsenybėmis kaip Charlesas Bronsonas, Lee Marvinas ir Telly Savalas, D.Sutherlandas patraukė televizijos serialo „M.A.S.H“ prodiuserių dėmesį.

Ši rafinuota satyra apie Vietnamo karą, kurioje taip pat vaidino aktorius Elliottas Gouldas, išgarsino D.Sutherlando pavardę praėjusio amžiaus 8-o dešimtmečio Amerikoje ir atvėrė duris ilgametei karjerai kino ekranuose, per kurią jis dirbo su didžiausiais šou verslo atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius