Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė mados imperiją sukūrusi Gloria Vanderbilt: sensacija tapo vos dešimties

Sulaukusi 95 metų pirmadienio vakarą Niujorke mirė mados ikona Gloria Vanderbilt. Moteris savo pavardę išgarsino kurdama palaidines, batus, džinsus ir kitus madingus drabužius bei papuošalus. Jos mirtį patvirtino sūnus ir žinomas CNN žurnalistas Andersonas Cooperis (52).
Gloria Vanderbilt
Gloria Vanderbilt / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Mada Mirtis

Moteris šį pasaulį paliko savo namuose Niujorke, šalia jos paskutines minutes praleido šeimos nariai. Negailestingas skrandžio vėžys pasiglemžė dar gyvybingą menininkę.

Aktorės giminaitis buvo XIX a. magnatas Cornelius Vanderbiltas, iš kurio ji paveldėjo 2,23 mln. eurų. Mergaitės mama iš šios sumos kiekvienais metais galėjo paimti po 44 tūkst. eurų. Todėl moters pravardės „vargšė maža turtinga mergaitė“ atsiradimas siejamas su 1934 m. vykusia legalia kova tarp mamos bei tetos dėl mergaitės globos. Jai tuo metu buvo vos 10 metų. Vėliau šį teismą visuomenė apibūdino kaip „amžiaus teismą“, kurį galiausiai laimėjo aktorės teta, nes mergaitės mama ją palikdavo ir mėgdavo linksmintis Europoje leisdama dukters pinigus.

„Scanpix“ nuotr./Gloria Vanderbilt su sūnumi Andersonu Cooperiu
„Scanpix“ nuotr./Gloria Vanderbilt su sūnumi Andersonu Cooperiu

„Gloria Vanderbilt buvo neįtikėtina moteris, kuri mylėjo gyvenimą, ir jį gyveno su savo pačios iškeltomis sąlygomis. Ji buvo menininkė, rašytoja, dizainerė ir, žinoma, nepakartojama mama, žmona, draugė. Jai buvo 95 metai, tačiau paklauskit bet ko, kas jai buvo artimas, ir jie jums pasakys, kad ji buvo jauniausias, šauniausias, moderniausias žmogus, kurį tik pažinojo“, – pranešime apie mamos mirtį rašė A.Cooperis.

„Scanpix“ nuotr./Gloria Vanderbilt
„Scanpix“ nuotr./Gloria Vanderbilt

G.Vanderbilt nesulaukė nei dvejų metų, kai mirė jos alkoholikas tėvas. Ji buvo ištekėjusi net keturis kartus, susilaukė keturių vaikų. Moteris turėjo du sūnus su Stokowskiu ir du iš ketvirtosios santuokos su Wyattu Cooperiu. Ji išgarsėjo tarp 1970-tųjų ir 1980-tųjų, kai tapo džinsų guru – sukūrė pirmuosius mėlynus džinsus.

Moteris buvo talentinga tapytoja bei aktorė. Ji taip pat parašė kelias knygas. Vienoje iš jos knygų aprašomas miręs sūnus Carteris Cooperis, kuris gimė santuokoje su ketvirtu vyru Wyattu Cooperiu. Moteris sūnų rado pasikorusį savo mansardoje Manhatane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas