Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė vienas garsiausių Rusijos dizainerių Viačeslavas Zaicevas

Mirė bene garsiausias Rusijos mados dizaineris Viačeslavas Zaicevas, rengęs pirmąsias šalies ponias, sekmadienį pranešė Rusijos naujienų agentūros. Gegužės 2 dieną kūrėjas būtų šventęs 85-ąjį gimtadienį.
Viačeslavas Zaicevas
Viačeslavas Zaicevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Mada Mirtis Rusija

Naujienų agentūros TASS paskelbtame nekrologe rašoma, kad Viačeslavas Zaicevas mirė po ilgos ligos, tačiau nenurodoma, kada.

Remiantis kitais Rusijos žiniasklaidos pranešimais, jis buvo nugabentas į Maskvos srities ligoninę su kraujavimu iš skrandžio ir mirė reanimacijoje, skelbia „The Washington Post“.

V.Zaicevas gimė 1938 m. kovo 2 d. Ivanove – tekstilės pramonės centre, esančiame maždaug už 300 km į šiaurės rytus nuo Maskvos. Sovietų Sąjungoje didžioji dalis standartinės aprangos buvo pilka, pasenusi ir neįmantri. V.Zaicevas išgarsėjo savo tėvynėje, o iš dalies ir visame pasaulyje, kai aštuntajame dešimtmetyje ir devintojo dešimtmečio pradžioje jo kūrinius ėmė dėvėti Sovietų Sąjungos lyderio Michailo Gorbačiovo žmona Raisa.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Viačeslavas Zaicevas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Viačeslavas Zaicevas

Dėl sovietų poros matomumo, reformų programos, vadinamos „perestroika“ V.Zaicevas savo madas demonstravo Paryžiuje, Tokijuje ir kitose garsiose pasaulio sostinėse.

Vladimiro Putino žmona Liudmila 2003 m. birželio mėn. valstybinio vizito į Jungtinę Karalystę metu, kurio metu buvo surengta audiencija pas karalienę Elžbietą II, vilkėjo vieną iš Zaicevo suknelių ir aksesuarų.

Tarp kitų Zaicevo pasiekimų – 1988 m. Niujorke pagal džiazo kompozitoriaus Duke'o Ellingtono muziką sukurti kostiumai miuziklui „Sophisticated Ladies“.

Rusijoje jis įkūrė savo mados namus, kurie pelnė daugybę apdovanojimų gimtojoje šalyje ir kitur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas