Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mis JAV“ karūną laimėjo chemikė Kara McCullough, padedanti valdyti atomines elektrines

Sekmadienio vakarą Las Vegase per 66-ą kartą rengtus „Mis JAV“ rinkimus buvo karūnuota gražiausia Jungtinių Amerikos Valstijų mergina – karūna atiteko 25-erių Karai McCullough iš JAV sostinės, oficialiai vadinamos Kolumbijos apygarda.
„Mis JAV“ nugalėtoja Kara McCullough
„Mis JAV“ nugalėtoja Kara McCullough / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mis JAV“ nugalėtoja gimė Italijoje, Neapolyje, kur tuo metu JAV kariniame laivyne tarnavo jos tėvas. Vaikystėje ji kartu su šeima dėl tėvo darbo yra gyvenusi ir Sicilijoje, Pietų Korėjoje, Japonijoje bei Havajuose, o grįžusi į gimtinę ji baigė chemijos mokslus Pietų Karolinos universitete.

Šiuo metu mergina dirba Branduolinės energetikos priežiūros komisijoje.

„Mes reguliuojame atomines elektrines. Be to, vykdau asmeninę programą bendruomenei „Moksliniai tyrimai vaikams“, – apie savo veiklą sakė Kara McCullough.

Gražuolė sakė, kad „Mis JAV“ titulas jai padėtų „įkvėpti ir padrąsinti daugybę vaikų ir moterų žengti į mokslo, technologijų, inžinerijos ir matematikos sritis“, sakė ji.

VIDEO: „Mis JAV“ titulas atiteko chemikei iš Kolumbijos apygardos

„Mis JAV“ finalas vyko tą pačią dieną, kai JAV buvo švenčiama Motinos diena – dėl to Kara McCullough specialiai nusprendė varžytis su natūralių garbanų afroamerikietiška šukuosena, šitaip pagerbdama savo prieš tris mėnesius mirusią mamą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Mis JAV“ nugalėtoja Kara McCullough
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Mis JAV“ nugalėtoja Kara McCullough

Antroje vietoje liko ir pirmąja vicemis tapo Chhavi Verg iš Naujojo Džersio, o trečioje vietoje – Meredith Gould iš Minesotos valstijos, kuri buvo publikos favoritė.​

„Mis JAV“ titulą pelniusi Kara McCullough atstovaus savo šaliai „Mis Visatos“ rinkimuose.

Šiais metais „Mis JAV“ konkurse dalyvavo net penkios imigrantės, kurios gimė kitose šalyse ir vaikystėje imigravo į JAV, jų šeimoms siekiant savos „amerikietiškosios svajonės“. Dabar šios moterys yra JAV pilietės. Pirmąja vicemis tapusi Chhavi Verg – viena iš tų imigrančių.

15min galerijoje – grožio konkurso „Mis JAV“ akimirkos:

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Mis JAV“ nugalėtoja Kara McCullough, antroji vicemis „Mis Minesota“ Meredith Gould ir pirmoji vicemis „Mis Naujasis Džersis“ Chhavi Verg
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Mis JAV“ nugalėtoja Kara McCullough, antroji vicemis „Mis Minesota“ Meredith Gould ir pirmoji vicemis „Mis Naujasis Džersis“ Chhavi Verg

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito