Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtumas bondiados gerbėjams: pirmą kartą agentės 007 vaidmenį atliks juodaodė moteris

Jeigu manėte, kad 007 agente niekada netaps moteris, o dar ir juodaodė – klydote. Paskutinį kartą Džeimso Bondo vaidmenį atliekantis aktorius Danielis Craigas (51) filmavimo aikštelėje sulauks neįprastos partnerės. Filme pirmą kartą pasirodys juodaodė slaptoji agentė 007, kurios vaidmuo patikėtas Lashana Lynch (31).
Danielis Craigas ir Lashana Lynch
Danielis Craigas ir Lashana Lynch / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.

Nors bondiados sagos žvaigždė D.Craigas jau anksčiau pranešė, kad dar kartą sugrįš suvaidinti pagrindinio veikėjo, tačiau paslaptis dėl naujojo 007 slaptojo agento buvo ilgai saugoma. Vieni svarstė, kad šis vaidmuo atiteks moteriai, o kiti – jog juodaodžiui aktoriui. Tačiau gerbėjų nuostabai, šie turės progą išvysti dvigubą variantą ir kino teatruose pamatys agentės 007 vaidmenį atliekančią juodaodę moterį.

Portalas „Daily Mail“ sekmadienį atskleidė, kad slaptojo agento personažas atiteko juodaodei aktorei Lashanai Lynch. Moteris vaidmenį gavo serialų scenaristės Phoebe Waller-Bridge dėka.

„Scanpix“ nuotr./Lashana Lynch
„Scanpix“ nuotr./Lashana Lynch

Visgi dauguma buvo sunerimę, kad keisis pagrindinis aktorius, tačiau moteris neketina atlikti pagrindinio veikėjo vaidmens. Aktorė tik kuriam laikui pasiskolina slaptojo agento numerį, nes pagal scenarijų Džeimsas Bondas šias pareigas paliko, kai išėjo iš žvalgybos agentūros M16.

Naujo filmo istorija pradedama nuo Džeimso Bondo, kuris atsistatydinęs atostogauja Jamaikos saloje. Tačiau svajonių atostogas sutrukdo slaptųjų agentų viršininkas M (akt. Ralphas Fiennesas). Vyras agentui paskambina ir prašo išgelbėti pasaulį dar kartą.

Vienas iš filmo kūrėjų atskleidė, kad filmo pradžioje M naują Džeimso Bondo partnerį pakviečia žodžiais „Ateik, 007“. Po tų žodžių įeina nepakartojamo grožio moteris, kuri tapo naująja slaptąja agente. Net ir tuo metu, kai ji užimą vos ne svarbiausią vaidmenį, Dž.Bondas vis tiek bando sužavėti moterį.

 „ACME Film“ archyvo nuotr./Džeimsą Bondą vaidinantis Danielis Craigas
„ACME Film“ archyvo nuotr./Džeimsą Bondą vaidinantis Danielis Craigas

„Bondą, žinoma, seksualiai traukia nauja 007 agentė ir jai suvilioti jis išbando savo įprastus viliojimo triukus, tačiau yra atstumiamas, kai šie nesuveikia nepakartojamai jaunai, juodaodei moteriai, kuri tiesiog varto akimis ir neturi jokio noro šokti į jo lovą. Na, bent jau ne iš pradžių“, – pasakojo šaltinis.

Kadras iš filmo/Lea Seydoux ir Danielis Craigas filme „Spectre“
Kadras iš filmo/Lea Seydoux ir Danielis Craigas filme „Spectre“

Beje, viena iš svarbiausių filmo detalių laikoma frazė „Bondo merginos“ nebevartojama. Filmo kūrėjai nusprendė, kad šis žodis turi būti griežtai uždraustas, todėl visiems buvo pasakyta, kad šiuo metu bus vartojamas terminas „Bondo moterys“.

Britų aktorė L.Lynch išpopuliarėjo pasirodžiusi „Kapitonės Marvel“ filme, kuriame atliko pilotės Maria Rambeau vaidmenį. Londone gimusią aktorę taip pat išgarsino 2011 m. drama „Fast Girls“, serialai „Nebylus liudijimas“ ir „Death In Paradise“. Tiesa, moteris vaidino ir trumpai rodytame BBC seriale „Crims“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas