Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 31 /09 01 17:50

Norvegijos princesė Martha ištekėjo už šamano: kadruose – ypatinga vestuvių vieta ir ryškūs svečiai

Norvegijoje praūžė itin lauktos vestuvės. Susituokė šios šalies princesė Märtha Louise (52) ir jos mylimasis Durekas Verrettas (49) – iš JAV kilęs šamanas. Ceremonija surengta ypatingoje vietoje – Geirangerio miestelyje, ant to paties pavadinimo fjordo kranto.

Norvegijos karaliaus Haraldo V ir karalienės Sonjos duktė princesė Märtha Louise ištekėjo už mylimojo – šamanu prisistatančio Dureko Verretto, rašo „People“.

Vida Press nuotr./Norvegijos princesės Marthos Louise ir šamano Dureko Verretto vestuvės
Vida Press nuotr./Norvegijos princesės Marthos Louise ir šamano Dureko Verretto vestuvės

Šventė prasidėjo dar ketvirtadienį, rugpjūčio 29-ąją. Tądien Olesiundo mieste esančio viešbučio „Hotel 1904“ sode surengtas priešvestuvinis vakarėlis, kurio aprangos kodas buvo „seksualu ir šaunu“.

Linksmybės tęsėsi ir penktadienį, rugpjūčio 30-ąją, kai svečiai susėdo į laivą ir plaukdami juo grožėjosi Geirangerio fjordu, kuris įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Negana to, tądien Geirangerio mieste esančiame viešbutyje „Union“ surengtas dar vienas priešvestuvinis vakarėlis, šįsyk – Lotynų Amerikos tematika, skelbė „Hello!“.

Vida Press nuotr./Norvegijos princesės Marthos Louise ir šamano Dureko Verretto vestuvės
Vida Press nuotr./Norvegijos princesės Marthos Louise ir šamano Dureko Verretto vestuvės

Galiausiai šeštadienį tame pačiame viešbutyje Märtha ir jos išrinktasis Durekas buvo sujungti santuokos saitais.

„Esame nepaprastai laimingi galėdami švęsti savo meilę nuostabiose Geirangerio apylinkėse. Mums labai daug reiškia, kad galime suburti savo mylimuosius tokioje istorijos ir gamtos kupinoje vietoje. Geirangeris yra puiki vieta mūsų meilei“, – anksčiau yra sakiusi princesė.

Fotogalerija:

Kaip teigiama people.com, vestuvėse dalyvavo apie 300 žmonių. Tarp svečių buvo ne tik Norvegijos ir Nyderlandų karališkųjų šeimų atstovai, bet ir pramogų pasaulio garsenybės – modeliai, dainininkai, aktoriai.

Pasak Norvegijos žiniasklaidos, svečiai buvo paprašyti šventės metu nesinaudoti mobiliaisiais telefonais ar fotoaparatais ir vestuvių akimirkomis nesidalinti socialiniuose tinkluose.

Martha Louise vilkėjo tradicinę baltą vestuvinę suknelę ir diademą, kurią jai 18-ojo gimtadienio proga padovanojo senelis karalius Olavas, rodo Norvegijos spaudos darytos nuotraukos.

D.Verretas vilkėjo juodą kostiumą su aukso spalvos smokingo diržu.

Išskyrus 87 metų karalių Haraldą ir sosto įpėdinį princą Haakoną, kurie vilkėjo tamsius kostiumus, karališkoji šeima buvo apsirengusi tradiciniais norvegiškais drabužiais.

Tai – ne pirma Märthos Louise santuoka. Anksčiau princesė buvo ištekėjusi už rašytojo Ari Behno, su juo susilaukė trijų dukterų. Pora išsiskyrė 2017-aisiais, o per 2019-ųjų Kalėdas vyras nusižudė. Teigiama, kad jis kentėjo nuo depresijos.

Märtha Louise ir Durekas Verrettas apie savo sužadėtuves paskelbė 2022-ųjų birželį, gavę karaliaus Haraldo V, kuris 1968 metais taip pat vedė nekilmingą Sonją, palaiminimą.

Jų santykiai sukėlė audrą, mat dėl savo taikomų alternatyviosios medicinos metodų ir pareiškimų D.Verrettas ne kartą buvo pavadintas šarlatanu. Tarp jo pasekėjų – aktoriai Gwyneth Paltrow ir Antonio Banderasas.

Scanpix nuotr./Norvegijos princesė Martha ištekėjo už šamano. Vestuvių svečiai
Scanpix nuotr./Norvegijos princesė Martha ištekėjo už šamano. Vestuvių svečiai

Märtha Louise taip pat yra alternatyviosios terapijos gerbėja, teigia galinti kalbėtis su angelais, apie tai rašo savo knygose ir kalba kursuose.

2022 metų lapkritį princesė atsisakė karališkųjų pareigų, kad galėtų visą dėmesį skirti savo alternatyviosios medicinos verslui su D.Verrettu. Ji išsaugojo savo titulą, tačiau sutiko jo nenaudoti savo komercinėje veikloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi