Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nugaišo knygą ir filmą „Benamis katinas vardu Bobas“ įkvėpęs gyvūnas: jam buvo mažiausiai 14 metų

Nugaišo populiarią knygą ir ne vieną sugraudinusį filmą „Benamis katinas vardu Bobas“ įkvėpęs katinas. Kaip feisbuke pranešė istoriją išleidusi kompanija ir jos autorius Jamesas Bowenas, knygos personažą įkvėpusiam gyvūnui buvo „mažiausiai 14 metų“.
Nugaišo filmo „Benamis katinas vardu Bobas“ vaidinęs katinas
Nugaišo filmo „Benamis katinas vardu Bobas“ vaidinęs katinas / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Kinas Gyvūnai

Oficialiame knygos „Benamis katinas vardu Bobas“ feisbuko puslapyje liūdną žinią pranešė leidybos kompanija „Hodder & Stoughton“ ir pats kūrinio autorius Jamesas Bowenas. Mylėtas gyvūnas nugaišo birželio 15 d., būdamas mažiausiai 14 metų.

„Jamesas, besigydantis narkomanas, pirmą kartą Bobą sutiko 2007 m., radęs jį paliktą ir sužeistą. Jamesas rūpinosi Bobu, kuris atsidėkodamas už tai tapo priežastimi pabusti kiekvieną rytą. Juodu greitai tapo neišskiriami, rengdami pasirodymus ir pardavinėdami „The Big Issue“ Londono gatvėse.

2012 m. „Hodder & Stoughton“ išleido pirmąją Jameso knygą „Benamis katinas vardu Bobas“, pasakojančią jo ir Bobo nepaprastą istoriją. Knyga tapo leidybos sensacija – kartu su tęsiniais „The World According to Bob“, „A Gift from Bob“ ir „The Little Book of Bob“ parduota net aštuoni milijonai jos kopijų, išverstų į 40 kalbų, o 2016 m. ji virto filmu su Luke’u Treadaway’umi, vaidinusiu Jamesą“, – rašoma feisbuke.

Filmo „Benamis katinas vardu Bobas“ anonsas:

VIDEO: A Street Cat Named Bob Official Trailer #1 - Joanne Froggatt, Luke Treadaway Movie HD

Filme vaidino ir pats Bobas, jį išvysti bus galima ir dar šiemet planuojamame pristatyti tęsinyje „A Gift from Bob“.

Visame pasaulyje augant Jameso ir Bobo gerbėjų skaičiui, katinas gyveno nepaprastą gyvenimą – susitikinėdavo su gero linkinčiais žmonėmis knygų pristatymuose, keliaudavo po pasaulį ir turėjo mokytis atsispirti kitų kačių dėmesiui. „Jis buvo išskirtinis katinas, kurio ilgėsimės“, – tęsiama pranešime.

„Jamesas Bowenas sakė „Bobas išgelbėjo man gyvenimą. Tai taip paprasta. Jis man buvo kur kas daugiau nei tik kompanionas. Jam esant šalia radau kryptį ir tikslą, kurio man taip trūko.

Mūsų knygomis ir filmais pasiekta sėkmė buvo stebuklinga. Jis susitiko su tūkstančiais žmonių, palietė milijonų gyvenimus. Nebuvo kito tokio katino kaip jis. Ir nebus. Jaučiuosi, kad dingo gyvenimo šviesa. Niekada jo nepamiršiu“, – apie pasauline sensacija tapusią žmogaus ir gyvūno draugystę rašoma feisbuke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas