Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paauglystėje virkdžiusiam „Įsimintinam keliui“ – 19 metų: nepamirštamus personažus įkvėpė tikri žmonės

Taip, paauglystėje daugumą mūsų pravirkdžiusi romantinė juosta, sukurta pagal Nicholaso Sparkso knygą, pasirodė prieš 19 metų. Jautri istorija, kurią padėjo papasakoti pagrindiniame vaidmenyje debiutavusi Mandy Moore ir Shane’as Westas, sulaukė didžiulės sėkmės, išgarsino jaunuosius aktorius, o ir žiūrovams paliko didelį įspūdį. Minint „Įsimintino kelio“ gimtadienį, kviečiame susipažinti su galbūt dar negirdėtais faktais apie jį ir filmavimo užkulisius.
Temos: 2 Kinas Mandy Moore

Bet prieš tai – trumpas priminimas. 2002-aisiais pristatytas filmas, kaip minėta, sukurtas pagal 1999-ųjų N.Sparkso romaną, pasakojantį apie blogiuko, merginų numylėtinio Landono Karterio ir moksliukės, vietinio pastoriaus dukros Džeimės Sulivan netikėtą draugystę, virtusią meile. Tik yra vienas kabliukas: Džeimei diagnozuotas mirtinas vėžys.

Įkvėpimas iš tikro gyvenimo

N.Sparksas atskleidė, kad pagrindinę veikėją Džeimę jis sukūrė įkvėptas sesers Danielle, kuriai buvo diagnozuotas smegenų auglys.

Pasirodo, šiam personažui autorius perdavė ir kai kurias sesers elgesio savybes bei tą pačią svajonę. Džeimė, kaip ir Danielle, su savimi nešiojosi Bibliją bei į mokyklą kasdien ėjo vilkėdama tą patį „bjaurų rudą megztinį“. Mergina taip pat norėjo ištekėti, o jai susirgus, tuometinis jos vaikinas (kuris įkvėpė Landono personažą), jai pasipiršo.

„Pamenu, kaip galvojau, kad tai mieliausias dalykas, kokį kas nors galėjo padaryti“, – sakė N.Sparksas.

Autoriaus sesuo mirė 2000-ųjų birželį taip ir neperskaičiusi knygos, sukurtos pagal ją. N.Sparkso teigimu, sesuo nenorėjo sužinoti jos pabaigos.

Pagrindinis vaidmuo

Šiame filme M.Moore pirmą kartą atliko pagrindinį vaidmenį. Iki tol ji galėjo pasigirti tik antraplaniu vaidmeniu juostoje „Princesės dienoraštis“.

Tada dar tik 16-metė aktorė neturėjo daug patirties, tačiau jai labai padėjo keleriais metais vyresnis kolega.

„Shane’as buvo nuostabus. Nežinojau, ką dariau, o jis jau buvo vaidinęs filmuose ir kritikų puikiai įvertintame televizijose seriale.

Kaip aktorius jis buvo gerbiamas, o aš buvau visiška naujokė. Man pasisekė, kad turėjau žmogų, pasiryžusį su manimi dirbti, kuris buvo kantrus ir supratingas. Jis buvo tobulas partneris“, – „Entertainment Weekly“ pasakojo M.Moore.

Sh.Westui teko taikytis ir prie M.Moore darbų ir mokslų tvarkaraščio. Kadangi ji dar buvo nepilnametė (17-tą gimtadienį atšventė filmavimo aikštelėje), aktorė galėjo dirbti tik 10 valandų trukmės darbo dienas. Dar papildomas 15 valandų per savaitę ji praleisdavo su korepetitoriumi.

VIDEO: Negirdėti faktai apie milijonus širdžių užkariavusį „Įsimintiną kelią“: tikrų žmonių įkvėpti personažai ir simpatijos kolegai

Teko keisti išvaizdą

Iki tol šviesiaplauke buvusi M.Moore dėl vaidmens turėjo tapti brunete. Savaime suprantama, kad prieš pokyčius aktorė jaudinosi. Tačiau 39 dienas praleidusi rudais plaukais, M.Moore prie blondinės įvaizdžio taip ir negrįžo.

„Plaukų spalvos pakeitimas buvo reikšmingas. Kad ir kaip lėkštai tai skambėtų, pakito žmonių požiūris į mane, taip pat kitaip save vaizduoti bei matyti ėmiau pati. Tai tapo paskutine maža dėlionės dalimi, mano nuomone, padėjusia visiškai įsijausti į personažą“, – sakė aktorė.

Simpatijos kolegai

Sunku būtų nesusižavėti kolega, su kuriuo filmavimo aikštelėje nuolat turėjo dirbti M.Moore. Taip ir atsitiko. Net aštuoneriais metais vyresnis Sh.Westas tikrai krito į akį aktorei.

„Shane’as buvo šaunus. Viskas – tai, kaip jis rengėsi, jo mažos cigaretės, muzika, kurios klausėsi – buvo šaunu. Man jis buvo personažas, kurį, be abejo, dalis manęs visiškai įsimylėjo“, – tęsė M.Moore.

Vida Press nuotr./Shane'as Westas, Mandy Moore
Vida Press nuotr./Shane'as Westas, Mandy Moore

Draugai amžiams

Susidraugavę prieš kameras, artimus ryšius M.Moore ir Sh.Westas palaiko ir už jų. Aktoriai vienas kitą palaiko ir svarbiuose pasiekimuose karjeroje. 2019-aisiais M.Moore pagerbiant žvaigžde Holivudo šlovės alėjoje, ceremonijoje dalyvavo ir Sh.Westas. Jis net pasakė kalbą, kurioje paminėjo juos suartinusį filmą.

„Šis filmas ne tik padovanojo nuostabią patirtį, bet ir suteikė galimybę pamilti šią fantastišką moterį“, – sakė jis.

Suvenyrai

Sh.Westo įkūnytas Landonas filme turėjo automobilį. Jis taip patiko aktoriui, kad baigus filmavimus vaikinas nusprendė jį įsigyti. 1967 m. „Chevrolet Camaro“ kainos jis neatskleidė, tik pridūrė, kad už jį sumokėjo dalimi už filmą gautų pinigų.

„Vis dar jį turiu, – sakė jis 2019-aisiais. – Iš tikrųjų svarstau jį parduoti.“

Na o M.Moore iš filmavimo aikštelės pasiėmė jos ir Sh.Westo „vestuvių“ nuotrauką. Aktorė buvo pamiršusi ją turinti ir rado tik kraustydamasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas