Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paris Hilton – apie košmariškus mokslus internate ir kodėl apie tai papasakojo tik po 20 metų?

Paris Hilton atskleidė daugiau nei du dešimtmečius savyje laikytą paslaptį. Naujoje dokumentikoje „This Is Paris“, rugsėjį pasirodysiančioje žinomos moters „YouTube“ kanale, realybės šou žvaigždė ir viešbučių tinklo paveldėtoja pirmą kartą papasakos apie tikrai ne svajonių mokslus internate, kur su ja ir kitais bendraklasiais buvo elgiamasi itin žiauriai.
Paris Hilton su šeima
Paris Hilton su šeima / Vida Press ir „Twitter“ nuotr.

„Ilgam palaidojau tiesą, – apie mokslus Provo Canyon mokykloje „People“ pasakojo 39-erių Paris Hilton. – Tačiau didžiuojuosi, kokia stipria moterimi tapau. Žmonės gali manyti, kad visko gyvenime pasiekiau lengvai, bet pasauliui noriu parodyti, kokia iš tiesų esu.“

Dar gerokai prieš ją žinoma pavertusio realybės šou „The Simple Life“ premjerą 2003-aisiais, Paris Hilton su tėvais ir seserimi Nicky bei dviem jaunesniais broliais gyveno garsiame Niujorko „Waldorf Astoria“ viešbutyje. Kadangi gyveno pagundų ir pramogų kupiname mieste, mergina negalėjo joms atsispirti.

„Išsmukti į klubus ir vakarėlius būdavo lengva, – prisiminimais dalijosi Paris Hilton. – Mano tėvai buvo tokie griežti, kad aš norėjau maištauti. Jie [bausdavo] mane atimdami telefoną, kreditinę kortelę, bet tai nepadėjo. Vistiek išeidavau linksmintis.“

Galiausiai Paris tėvams Rickui ir Kathy atsibodo toks nepilnametei netinkamas jos elgesys ir jie priėmė sprendimą tada dar 17-metę ją išsiųsti mokytis į internatą, kuris specializavosi elgesio ir psichinės sveikatos raidoje. Iki kol sulaukė 18 metų Paris Hilton net 11 mėnesių lankė Provo Canyon mokyklą.

Vos tik į ją atvyko, paauglė suprato, „kad bus blogiau nei bet kur kitur“. Čia Paris Hilton omenyje turėjo mokyklos darbuotojų piktnaudžiavimą savo galia, psichologinį ir net fizinį smurtą.

„Tai turėjo būti mokykla, bet dėmesys buvo skiriamas ne pamokoms. Nuo pat tos akimirkos, kai pabusdavau iki kol vėl atsiguldavau į lovą būdavo šaukiama tiesiai į veidą, rėkiama ant manęs, nuolat kankinama“, – skaudžią paauglystę prisiminė Paris Hilton.

„People“ susisiekus su ugdymo įstaiga dėl komentarų, jos atstovai atsakė: „Įkurta 1971 m., Provo Canyon mokykla ankstesnių savininkų buvo parduota 2000-ųjų rugpjūtį. Todėl mes negalime komentuoti ankstesnės valdybos ir pacientų patirčių.“

„Darbuotojai sakydavo bjaurius dalykus. Jie nuolat versdavo mane jaustis blogai ir tyčiodavosi, manau, jų tikslas buvo mus palaužti. Be to jie smurtaudavo ir fiziškai, mušdavo ir smaugdavo mus. Jie norėjo vaikams įvaryti baimę, kad bijotume jiems nepaklusti“, – tęsė Paris Hilton.

Dokumentikos „This Is Paris“ anonsas:

VIDEO: The Paris Hilton you never knew | This Is Paris (Official Trailer)

Dokumentikoje nusifilmavo ir trys buvę Paris Hilton bendraklasiai. Apie mokslus minėtoje įstaigoje jie atsiliepė panašiai, tik pridūrė, kad dažnai darbuotojai dar ir vaistais juos girdydavo, o kaip bausmes jiems taikydavo kūno suvaržymus.

Vienam bendraklasiui darbuotojams pranešus, kad Paris Hilton ketina pabėgti, moteris pasakojo, kad vien už tai ji buvo uždaryta vienutėje. Tai buvo viena populiaresnių bausmių. Kartais vienutėje prasikaltę vaikai praleisdavo iki 20 valandų per parą.

Energingai ir ryškios asmenybės Paris Hilton nuolatinė psichologinio ir fizinio smurto baimė žinoma, kad padarė neigiamą įtaką. Kaip pasakojo, mergina kasdien verkdavo, prasidėjo panikos priepuoliai.

„Buvau prislėgta. Jaučiausi kaip kalinė ir nekenčiau savo gyvenimo“, – sakė ji.

Tikrai pagalvojote, o kodėl apie patiriamus siaubus Paris Hilton nepapasakojo tėvams. Mergina bandė, bet visos pastangos buvo bevaisės.

„Bendrauti su šeima negalėjau, gal tik kartą per du ar tris mėnesius. Mes buvome atskirti nuo išorinio pasaulio. O kai bandžiau jiems apie tai pasakyti, buvau taip stipriai nubausta, kad bijojau tai daryti dar kartą. Jie pagriebdavo telefonus iš rankų arba suplėšydavo laiškus, kuriuose jiems apie tai rašiau, sakydami „Niekas tavimi netikės“. Darbuotojai tėvams pasakydavo, kad vaikai meluoja. Taigi, mano tėvai nė nenutuokė, kas vyko“, – pasakojo Paris Hilton.

Vida Press nuotr./Paris Hilton
Vida Press nuotr./Paris Hilton

1999-aisiais Paris sulaukus pilnametystės, ji paliko mokyklą ir išvyko Niujorko kryptimi. Nors ir buvo toli nuo siaubingos įstaigos, apie patirtį joje kam nors prasitarti bijojo.

„Labai džiaugiausi iš ten ištrūkusi, kad net nenorėjau vėl to prisiminti. Gėdijausi to ir nenorėjau apie tai kalbėti“, – tęsė ji.

Tačiau praėjus daugiau nei 20 metų, filmuodama dokumentiką ir prisimindama praeitį, Paris Hilton sakė pagaliau galinti atvirai pasidalinti traumuojančiais įvykiais su viltimi, kad tai padės jai ją pamiršti.

„Jaučiuosi taip, lyg mano košmaras pagaliau baigėsi. Šį filmą žiūrėsiu drauge su tėvais. Daugiau jokių paslapčių“, – kalbėjo ji ir pridūrė, kad planų imtis teisinių veiksmų prieš ugdymo įstaigą ji kol kas neturi. Vietoje to moteris norėtų atkreipti žmonių dėmesį į taip vadinamas elgesio lavinimo mokyklas, kurios, pasak jos, vis dar naudoja panašias fizines ir žodines praktikas, kokias prieš kelis dešimtmečius patyrė ji pati.

„Noriu, kad šios įstaigos būtų uždarytos. Noriu, kad jos prisiimtų atsakomybę. Ir noriu būti vaikų bei suaugusių, išgyvenusių panašius dalykus, balsu. Noriu, kad tai būtų užbaigta visiems laikams ir darysiu viską, kad taip nutiktų“, – drąsiai rėžė žinoma moteris.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vakarėlių liūtė Paris Hilton išnuomoja savo namus: štai kur vykdavo audringiausios šėlionės Holivude

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas