Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paryžiaus olimpiados atidaryme žibėjusi LGBT+ ikona B.Butch kreipėsi į policiją: „Netylėsiu!“

Prancūzų didžėja, LGBTQ+ ikona ir feminisčių aktyvistė Barbara Butch, dalyvavusi skandalingoje „drag“ scenoje per olimpinių žaidynių atidarymą Paryžiuje, kreipėsi į policiją dėl kibernetinių patyčių, grasinimų ir šmeižto.
Barbara Butch
Barbara Butch / Scanpix , Vida Press nuotr.

43-ejų metų Barbara Butch tikina, kad po pasirodymo Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje tapo beprecedenčio smurto – kibernetinio priekabiavimo ir šmeižto kampanijos objektu. Apie tai rašė euronews.com.

Atlikėja teigė, kad socialiniuose tinkluose ji sulaukia vis ekstremalesnių žinučių, kuriose grasinama ją nužudyti, kankinti ir išprievartauti. Piktai nusiteikę internautai merginai siunčia antisemitinius, homofobinius, seksistinius ir su kūno formomis susijusius įžeidimus.

Vida Press nuotr. /Barbara Butch
Vida Press nuotr. /Barbara Butch

Barbara pažymėjo, kad iš pradžių nenorėjo komentuoti to, kas vyksta, ir laukė, kol jos „nekentėjai“ nurims. Tačiau situacija, pasak didžėjos, vis blogėja. B.Butch tikina,kad ją bandoma įbauginti.

„Visą gyvenimą atsisakiau būti auka: netylėsiu“, – pareiškė atlikėja ir pridūrė, kad tikisi patraukti atsakomybėn žmones, kurie prie jos priekabiavo internete, nesvarbu, ar jie prancūzai, ar užsieniečiai.

B.Butch pabrėžė, kad ji „nebijo tų, kurie, slėpdamiesi už internetinio vardo ar slapyvardžio, skleidžia savo neapykantą ir nusivylimą“. „Visada propagavau meilę ir įtrauktį – tikiu, jog tai išgelbės pasaulį, net kai jis griūva“, – pridūrė didžėja.

Scanpix nuotr. /Barbara Butch
Scanpix nuotr. /Barbara Butch

Barbara sakė, kad didžiuojasi tuo, kad galėjo dalyvauti olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje.

B.Butch advokatė Audrey Msellati sakė jog yra pateiktas skundas dėl šių veiksmų. Nesvarbu, ar taip elgėsi Prancūzijos piliečiai, ar užsieniečiai. A.Misellati pridūrė, kad ketina patraukti baudžiamojon atsakomybėn visus, kurie ateityje sieks įbauginti B.Butch.

Vida Press nuotr. /Barbara Butch
Vida Press nuotr. /Barbara Butch

B.Butch pasirodė kartu su keliomis „drag queens“ per olimpiados atidarymo pasirodymą, kuris buvo lyginamas su bibline Paskutinės vakarienės scena.

Joje B.Butch dėvėjo sidabrinį galvos papuošalą, primenantį aureolę.

Prancūzijos katalikų vyskupai buvo vieni iš tų, kurie teigė, kad šis pasirodymas įžeidė krikščionis, o buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas atidarymo ceremoniją pavadino „gėda“.

Renginio meno vadovas Thomas Jolly sakė, kad šis segmentas nebuvo įkvėptas Leonardo da Vinci paveikslo „Paskutinė vakarienė“, kuriame vaizduojamas Jėzus Kristus ir jo apaštalai.

Paryžiaus policija pradėjo tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi