Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulį netrukus išvys princo Harry pirmagimis: Meghan Markle prasidėjo gimdymas

Jau visai netrukus britų karališkoji šeima dar labiau pagausės – princo Harry žmonai Sasekso hercogienei Meghan prasidėjo gimdymas, skelbia BBC.
Sasekso hercogienė Meghan Markle ir princas Harry
Sasekso hercogienė Meghan Markle ir princas Harry / „Scanpix“ nuotr.

Rūmai nurodė, kad 37 metų kunigaikštienė gimdyti pradėjo anksti pirmadienį. Kol kas nėra žinoma, ar Meghan Markle išvyko gimdyti į ligoninę.

Kelios Britanijos žiniasklaidos priemonės anksčiau pranešė, kad karališkoji pora svarstė galimybę gimdyti namuose. Williamas ir Kate laikydamiesi tradicijos visų savo atžalų susilaukė Londono Švč. Marijos ligoninės privačiame sparne „Lindo“.

„Ji paprasčiausiai nori normalaus, natūralaus gimdymo ir ryšio su savo kūdikiu, be jokio pustymosi ir plaukų džiovinimo tik dėl nuotraukų“, – anksčiau yra sakęs šaltinis.

Taip pat nėra žinoma, berniukas ar mergaitė porai gims – vaiko lytį jie sužinos tik jam išvydus pasaulį.

Netrukus gimsiantis kūdikis bus septintas eilėje į Jungtinės Karalystės sostą – po savo senelio princo Charleso, dėdės princo Williamo, jo trijų vaikų ir savo paties tėčio Harry.

Vis tik kūdikiui princo ar princesės titulas nebus suteiktas, nes jis/ji tiesiog per toli eilėje į sostą, kad galėtų vadintis Jo Karališkąja Didenybe. Jei porai gims sūnus, jis bus vadinamas Dumbartono grafu – pagal princui Harry priklausantį žemesnio rango titulą. Na o jei dukra, ji bus vadinam ledi Mountbatten-Windsor.

Taip pat naujasis karališkasis kūdikis greičiausiai gaus pavardę pagal savo tėvų valdomą grafystę – mokykloje ir universitete bus naudojama Sussexo pavardė, o ne formalus titulas.

„Scanpix“/„PA Pictures“ nuotr./Sasekso hercogienė Meghan Markle
„Scanpix“/„PA Pictures“ nuotr./Sasekso hercogienė Meghan Markle

Paskutinį kartą viešumoje nėščia hercogienė Meghan pasirodė kovo 11-ąją, po to ji išėjo į motinystės atostogas ramiai laukti gimdymo. Kada hercogienė grįš iš motinystės atostogų dar nėra žinoma, tačiau vėliausiai – šį rudenį, mat tada yra suplanuotas jos ir princo Harry oficialus užsienio vizitas į JAV ir Kanadą. Į šią kelionę karališkoji pora planuoja vykti su savo pirmagimiu.

Kad pernai gegužę susituokę princas Harry ir buvusi amerikiečių aktorė Meghan Markle laukiasi pirmagimio, pranešta spalio viduryje, porai su oficialiu vizitu viešint Australijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas