Sportas gyvai

Pasaulinės žvaigždės J.Oliverio laidoje – dėmesys Lietuvos chirurgui: „Nežinau, kas labiau stebina“

Beveik 10 milijonų prenumeratorių turinčio „YouTube“ kanalo „Last Week Tonight“ žvaigždės Johno Oliverio dėmesį ir vėl prikaustė Lietuva. Tiesa, šįkart ne kontroversiškos reklamos, o vienas asmuo. Tuntus gerbėjų visame pasaulyje turintis komikas savo naujausioje laidoje aptarinėjo... chirurgą iš Lietuvos.
Johnas Oliveris
Johnas Oliveris / Facebook nuotr.
Temos: 2 Lietuva Chirurgas

Naujausiame laidos „Last Week Tonight with John Oliver“ epizode, pasirodžiusiame sekmadienį, buvo aptarinėjamos Jungtinės Karalystės aktualijos, o aptariant vieną iš jų dėmesio sulaukė ir chirurgas iš Lietuvos.

J.Oliverio laidoje buvo pasakojama apie kritinę situaciją Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos sistemoje.

Kaip teigė laidos vedėjas, su sveikatos problemomis susidūrusiems britams operacijų ir gydymo tenka laukti ilgose eilėse, tad dažnas pradeda ieškoti alternatyvų kitose Europos šalyse. Viena jų tampa Lietuva, į kurią, anot J.Oliverio, britai tiesiog plūsta. Čia garsusis laidos vedėjas pristatė Lietuvos chirurgą Šarūną Tarasevičių.

„Štai šis chirurgas iš Lietuvos susikūrė klestintį verslą, gydant britų pacientus“, – teigė jis.

Laidos epizodo stop kadras/Šarūnas Tarasevičius
Laidos epizodo stop kadras/Šarūnas Tarasevičius

Netrukus J.Oliverio žodžius pagrindė ir pats Š.Tarasevičius. „Praėjusiais metais mes padarėme maždaug 400 ar 500 operacijų ir maždaug 80 proc. jų buvo atliktos Jungtinės Karalystės gyventojams. Žmonės iš šios šalies čia atvyksta todėl, nes savo šalyje turi labai ilgą laukiančiųjų eilę. Žinoma, be viso to, čia taip pat sulaukia nepriekaištingos kokybės“, – teigė chirurgas.

Čia J.Oliveriui pro akis nepraslydo ir faktas, kad kalbėdamas apie savo darbą lietuvis chirurgas kaip reikiant mosavo plaktuku.

„Nežinau, kas labiau stebina, ar tai, kaip entuziastingai jis mosuoja plaktuku, ar faktas, kad jis juo naudojasi duodamas interviu. Bet faktas, kad 80 proc. jo pacientų yra iš Jungtinės Karalystės, tikrai šokiruoja“, – kalbėjo J.Oliveris.

Komikas taip pat šmaikštavo, kad tikriausiai tiek pat, kiek britų, į Lietuvą plūsta ir turistų iš JAV, Naujojo Džersio, nekantraujančių pamatyti didžiulę serialo „Sopranai“ veikėjo Tony Soprano skulptūrą. Pastaroji stovi prie Vilniaus baro „Peronas“.

„Tai tikrai realybė. Ši statula stovi jų sostinės traukinių stotyje. Štai ją matote iš kito kampo. Šis daiktas yra milžiniškas“ – kalbėjo J.Oliveris.

VIDEO: S11 E16: UK Elections, Flag Controversies & Louisiana: 6/23/24: Last Week Tonight with John Oliver

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius