Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtas karališkojo kūdikio vardas: susipažinkite su princu Louisu Arthuru Charlesu

Kensingtono rūmai pranešė, kokį vardą princas Williamas ir jo žmona Kembridžo hercogienė Catherine išrinko savo naujagimiui sūnui.
Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine su sūnumi
Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine su sūnumi / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Balandžio 23 dieną gimęs berniukas iš karto gavo karališką titulą – jis bus Jo Karališkoji Didenybė Kembridžo princas. O penktadienį paskelbta, kad trečiajam Williamo ir Kate vaikui suteikti trys vardai.

„Kembridžo kunigaikščiui ir kunigaikštienei malonu paskelbti, kad jie savo sūnų pavadino Louisu Arthuru Charlesu“, – sakoma Kensingtono rūmų „Twitter“ pranešime.

Pirmadienį gimęs kūdikis nuo šiol „bus žinomas kaip Jo Karališkoji Aukštybė Kembridžo princas Louisas“, nurodoma žinutėje.

Louiso vardas naujagimiui skirtas siekiant pagerbti princo Williamo senelio dėdę Louisą Mountbatteną, žuvusį 1979 metais per Airijos respublikonų armijos (IRA) surengtą laivo sprogdinimą.

Trečiasis vardas susijęs su mažylio seneliu ir princo Williamo tėvu – Velso princu Charlesu, dabartiniu sosto įpėdiniu.

Tuo tarpu Arthuro vardas buvo populiariausias iš vardų, kuriuos mažyliui pranašavo lažybininkai. Šiuo metu Louisas tarp Anglijoje ir Velse populiariausių berniukų vardų užima 71-ąją vietą.

Naujasis princas yra penktas eilėje į sostą – po savo senelio princo Charleso, tėčio princo Williamo ir vyresniųjų brolio bei sesers. Tai – jau šeštas karalienės Elizabeth II proanūkis.

15min primena, kad Kembridžo hercogienė Catherine 3 827 g sveriantį sveiką berniuką pagimdė balandžio 23-iąją 11.01 val. vietos laiku (13.01 val. Lietuvos laiku).

Trečiasis hercogienės gimdymas praėjo sklandžiai ir gana greitai – į ligoninę gimdyti ji atvyko apie 6 val. ryto vietos laiku, o po penkių valandų dienos šviesą išvydo jos jaunėlis sūnus.

Dar po septynių valandų karališkoji pora paliko ligoninę su naujagimiu sūnumi ir pristatė jį pasauliui.

Pirmadienį gimęs berniukas yra trečias karališkosios poros vaikas – jiedu jau augina liepą penktąjį gimtadienį švęsiantį sūnų George'ą ir dukrą Charlotte, kuriai visai netrukus, gegužės 2-ąją, sueis treji.

VIDEO: Princas Williamas ir hercogienė Catherine pasauliui pristatė karališkąjį kūdikį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas