Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 17 /17:38

Apie 100 ugniagesių kovojo su gaisru istoriniame Londono meno centre: liepsnos veržėsi iš po rūmų stogo

Maždaug 125 ugniagesiai šeštadienį kovoja su dideliu gaisru Somerseto rūmuose – istoriniame Londono kultūros centre – ir socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizduose matyti, kaip liepsnos veržiasi iš po rūmų stogo.
JAMES RYBACKI / AFP
Londono kultūros centras

„Gaisro vietoje Somerseto rūmuose šiuo metu dirba dvidešimt ugniagesių mašinų ir maždaug 125 ugniagesiai gelbėtojai. Komandos toliau dirba siekdamos suvaldyti pastato stogo gaisrą“, – Londono ugniagesių tarnyba paskelbė socialiniame tinkle „X“ (buvusiame „Twitter“).

1796 metais atidaryto renesansinio pastato oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „X“ pasirodė įrašas, kad „dėl gaisro vienoje nedidelėje Somerseto rūmų dalyje objektas šiuo metu yra uždarytas“.

Taip pat priduriama, kad „visi darbuotojai ir visuomenė yra saugūs“.

Komplekse yra įsikūrusi Courtauldo galerija, kurioje saugomi neįkainojami paveikslai, įskaitant Vincento van Gogho „Autoportretą su aprišta ausimi“.

Kituose įrašuose, nufilmuotose iš Londono centro, matyti, kad virš pastato, esančio Temzės upės pakrantėje, kyla tiršti dūmų kamuoliai.

Filmavimo vieta ne kartą tapusio didžiojo pastato kieme vasarą vyksta muzikos koncertai, o žiemą čia įrengta populiari čiuožykla.

Ugniagesių tarnyba pranešė, kad į įvykio vietą buvo išsiųstos dvejos 32 metrų ilgio kopėčios, siekiant padėti numalšinti liepsnas.

„Kol gesiname gaisrą, visa Somerseto rūmų teritorija uždaryta visuomenei. Eismas aplinkinėje teritorijoje bus apsunkintas, kol komandos reaguos į gaisrą“, – pridūrė tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi