Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmajame interviu po koronaviruso diagnozės Rita Wilson atskleidė, kokiais vaistais buvo gydoma

Tomas Hanksas ir Rita Wilson tapo pirmaisiais garsiais žmonėmis, pranešusiais, jog užsikrėtė koronavirusu. Po gydymo Australijoje pora grįžo į Jungtines Amerikos valstijas, kur ir toliau laiką leidžia saviizoliacijoje. Veiklos pora tikrai turi – Tomas Hanksas prieš kelias dienas iš namų virtuvės vedė „Saturday Night Live“, o Rita Wilson davė interviu laidai „This Morning“.
Tomas Hanksas ir Rita Wilson
Tomas Hanksas ir Rita Wilson / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Amerikiečiams moteris papasakojo apie tai, kokius simptomus ji ir jos vyras patyrė sirgdami ir gydomi nuo koronaviruso.

„Jaučiau stiprų skausmą, nepatogumą, nenorėjau būti liečiama, o tada dar pakilo temperatūra“, – iš namų vaizdo skambučio pagalba su laidos žiūrovais COVID-19 sukeliamais simptomais dalijosi Rita Wilson.

Moteris pridūrė, jog kartu su aukšta temperatūra, kuri buvo pakilusi beveik iki 39 laipsnių, ją kankino viso kūno drebulys ir nuolatinis nuovargis. Ji taip pat pamažu ėmė nebeužuosti kvapų ir nebejausti skonio, nors tada, kai sirgo, to nesuprato.

Tuo tarpu Tomas Hanksas, pasak Ritos Wilson, jautėsi geriau, jo simptomai buvo lengvesni. „Jo temperatūra nebuvo tokia aukšta. Jis neprarado skonio ir uoslės, tačiau vistiek (virusui – red. past.) įveikti prireikė tiek pat laiko“, – tęsė ji.

Susirgusią moterį medikai devintą dieną pradėjo gydyti chlorokvinu – vaistu, pirmiausia naudojamu maliarijai gydyti ir jos prevencijai, tačiau Rita Wilson nemano, kad jis prisidėjo prie jos pasveikimo.

„Galiu pasakyti tik tiek, jog nežinau, ar tai vaistai suveikė, ar tiesiog temperatūra nukrito savaime, – tęsė ji. – Temperatūra sumažėjo, bet chlorokvinas turėjo labai stiprius šalutinius efektus. Mane nuolatos pykino, svaigo galva, o raumenys buvo labai nusilpę. Manau, žmonės turėtų būti atsargūs su šiuo vaistu. Mes tiksliai nežinome, ar šiuo atveju jis padeda.“

Laidos vedėja Gayle King taip pat pasiteiravo, ar pora sužinojo, kaip užsikrėtė virusu – ar jie jį perdavė vienas kitam, ar bendravo su jau užsikrėtusiu, bet apie tai nežinojusiu žmogumi? Pasak Ritos Wilson, ji su vyru užsikrėtė tuo pačiu metu, tik kur ir kada – nustatyti neįmanoma.

„Noriu tik pasakyti, kad visi su mumis artimai bendravę, šeima, darbo komanda – niekam virusas nenustatytas“, – toliau kalbėjo moteris.

Visą Ritos Wilson pokalbį galite pamatyti čia:

VIDEO: Rita Wilson opens up about her and Tom Hanks' coronavirus recovery

Rita Wilson pridūrė su vyru jau spėję tapti kraujo donorais vakcinos nuo viruso tyrimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas