Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Playboy“ modeliui Dani Mathers nepavyko išvengti baudžiamosios bylos dėl patyčių

„Playboy“ fotomodeliui Dani Mathers nepavyko įtikinti teismo panaikinti jai iškeltą baudžiamąją bylą dėl asmens privatumo pažeidimo, kai ji slapta nufotografavo nuogą 71 metų moterį sporto klube ir paskelbė šią nuotrauką socialiniuose tinkluose su jos išvaizdą pašiepiančiu komentaru.
Dani Mathers
Dani Mathers / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Los Andželo Aukščiausiojo Teismo teisėjas pirmadienį nusprendė nepanaikinti Dani Mathers iškeltos baudžiamosios bylos dėl asmens privatumo pažeidimo.

30-metė gražuolė prisipažino, kad pernai liepą slapta nufotografavo pagyvenusią nuogą moterį sporto klube ir paskelbė šią nuotrauką socialiniame tinkle „Snapchat“ su prierašu „Jei aš negaliu to atmatyti, tui irgi negali“.

Po tokio 2015 metais žurnalo vyrams „Playboy“ „Metų merginos“ titulą pelniusios Dani Mathers poelgio netrukus socialiniuose tinkluose imta intensyviai diskutuoti apie patyčias dėl išvaizdos.

„Snapchat“ nuotr./„Playboy“ modelis Dani Mathers viešai pasityčiojo iš persirenginėjančios moters sporto klube
„Snapchat“ nuotr./„Playboy“ modelis Dani Mathers viešai pasityčiojo iš persirenginėjančios moters sporto klube

Moters advokatai tvirtino, kad jų klientė norėjo nusiųsti tą nuotrauką draugei, tačiau per klaidą paviešino ją visiems savo sekėjams.

Kaltinamosios teisininkai teigė, kad šis incidentas sugriovė Dani Mathers modelio ir radijo laidų vedėjos karjerą. Pati moteris, anksčiau nebuvusi teista, yra siūliusi kompensuoti žalą – naudodamasi savo populiarumu atkreipti visuomenės dėmesį į patyčių dėl išvaizdos problemą.

Prokurorai savo ruožtu prašė pripažinti Dani Mathers kaltę ir skirti jai keturias savaites viešųjų darbų su kelių darbininkais, sakoma teismo dokumentuose. Ji nesigailėjo dėl savo elgesio ir „turėtų patirti savo žiauraus ir nusikalstamo poelgio pasekmes“, sakė miesto prokuroro pavaduotojas Chaddas Kimas.

Dani Mathers advokatams nepavyko įtikinti teismo atmesti bylą. Jie rėmėsi argumentu, kad įstatymas konkrečiai nenumato, kiek „atpažįstama“ turi būti auka.

Vida Press nuotr./Dani Mathers
Vida Press nuotr./Dani Mathers

Advokatas Dana Cole'as tvirtino, kad aukos negalima lengvai atpažinti, nes nuotrauka buvo padaryta iš už didelio atstumo. Pasak jo, Los Andželo policijai ir sporto klubo darbuotojams teko gerokai pavargti, kol atpažino toje nuotraukoje matomą moterį.

Chaddas Kimas pavadino šį argumentą „nelogiškumo polėkiu“.

Teisėjas Gustavo Sztraicheris sakė, kad įstatymas galioja ir leido tęsti bylą. Parengiamasis posėdis dėl šios bylos turėtų įvykti gegužės 24 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito