Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po kovos su vėžiu mirė „Operos fantomo“ ir „Betmeno“ filmų režisierius Joelis Schumacheris

Netektis kino pasaulyje – mirė vėžiu sirgęs garsus Holivudo režisierius Joelis Schumacheris. Kultinius filmus režisavusiam vyrui buvo 80 metų.
Gerardas Butleris, Minnie Driver, Joelis Schumacheris, Emmy Rossum ir Patrickas Wilsonas
Gerardas Butleris, Minnie Driver, Joelis Schumacheris, Emmy Rossum ir Patrickas Wilsonas / Vida Press nuotr.

80 metų sulaukusio pripažinto kino režisieriaus Joelio Schumacherio gyvybė užgeso pirmadienį, birželio 22-ąją, Niujorke. Kaip rašo dailymail.co.uk, vyras mirė po ilgai besitęsusios kovos su onkologine liga.

Vida Press nuotr./Joelis Schumacheris
Vida Press nuotr./Joelis Schumacheris

J.Schumacheris režisavo Timo Burtono pradėtos „Betmeno“ serijos tęsinius „Betmenas amžiams“ („Batman Forever“, 1995) ir „Betmenas ir Robinas“ (Batman & Robin, 1997). Tiesa, nors pastaruosiuose vaidino tokie garsūs aktoriai kaip Jimas Carrey, Nicole Kidman, Arnoldas Schwarzeneggeris, Uma Thurman ir George'as Clooney, jie, priešingai nei pirmos dvi dalys, sulaukė neigiamų vertinimų.

„Scanpix“ nuotr./Joelis Schumacheris, Arnoldas Schwarzeneggeris ir George'as Clooney
„Scanpix“ nuotr./Joelis Schumacheris, Arnoldas Schwarzeneggeris ir George'as Clooney

Vis dėlto populiariu kino hitu tapo J.Schumacherio režisuota Andrew Lloydo Webberio „Operos fantomo“ 2004-ųjų ekranizacija su Gerardu Butleriu priešakyje. Nors filmas ne itin patiko kritikams, jis pelnė žiūrovų palankumą ir iki šiol yra laikomas vienu populiariausių pastarųjų dešimtmečių kino miuziklų.

Joelis taip pat yra režisavęs rašytojo Johno Grishamo kūrinių ekranizacijas „Klientas“ („The Client“, 1994) ir „Metas žudyti“ („A Time to Kill“, 1996).

J.Shumacheris nevengė kalbėti ir apie savo asmeninį gyvenimą – atvirai pripažino, kad yra homoseksualus. Režisierius yra teigęs, kad šis faktas atsispindėjo ir daugelyje jo filmų. Pernai leidiniui „Vulture“ jis drąsiai pareiškė, kad yra turėjęs lytinių santykių su bene 20 tūkstančių vyrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas