Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po pusantro mėnesio dainininkė MakSim pabudo iš komos

Rusų atlikėjos MakSim gerbėjai sulaukė gerų žinių – beveik mėnesį su puse dirbtinėje komoje prabuvusi moteris iš jos pabudo, praneša užsienio žiniasklaida.
MakSim
MakSim / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Jau pusantro mėnesio rusų atlikėjos MakSim gerbėjai laukė sunerimę – dėl labai pažengusio plaučių uždegimo dainininkei buvo sukelta dirbtinė koma. Prieš tai buvo pažeista netgi 80 proc. moters plaučių, tad spekuliacijų buvo įvairių – dalis MakSim gerbėjų susitaikė su tuo, kad ji gali ir nebepabusti.

Visgi, kaip rašo Starhit.ru, 38-erių MakSim sėkmingai pabudo iš dirbtinės komos ir jau bendrauja su artimaisiais, žiūri televizorių, tačiau dar ne visai supranta, kiek laiko praleido komoje.

Šiuo metu atlikėja yra gydoma Maskvos klinikoje, intensyvios terapijos skyriuje, ją prižiūri geriausi specialistai.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Dainininkė MakSim (2019 m.)
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Dainininkė MakSim (2019 m.)

Kolegų darbu radijo laidoje pasidžiaugė gydytojas Denisas Procenko:

„Didžiuojuosi šia anesteziologų-reanimatologų komanda. Ir ne tik anesteziologais, bet taip pat pulmonologais, infekcinių ligų specialistais ir terapeutais“, – sakė jis.

Apie MakSim būklę plačiau papasakojo ir atlikėjos atstovė.

„Ji tik pradeda suprasti tai, kas jai buvo ir kiek laiko praleido komoje. Žinoma, jai laikas, būnant prijungtai prie gyvybę palaikančių aparatų, skriejo daug greičiau nei mums visiems, kurie dėl jos nerimavome. Marina yra kovotoja, neverkia, nesiskundžia, – pasakojo žvaigždės vadybininkė. – Aš net neabejojau, kad ji su viskuo susitvarkys.“

15min primena, kad MakSim prastai pasijuto birželio 10 d. Koronaviruso testai užsikrėtimo neparodė, todėl atlikėja ir toliau ruošėsi koncertui. Tik į jį susirinkę žiūrovai stebėjosi MakSim būkle. Pasak jų, dainininkė atrodė neblaivi.

Vėliau paaiškėjo, kad MakSim alkoholio padauginusi nebuvo. Keistą elgesį iššaukė staiga iki 40 laipsnių šoktelėjusi temperatūra. Dainininkė taip pat pradėjo stipriai kosėti. Į ligoninę gydytojai ją paguldė dėl plaučių uždegimo. Kaip po to rašė pati MakSim, buvo pažeista jau 40 proc. jos plaučių.

MakSim nedelsė ir atšaukė kitus koncertus, o kaip įrodymą, kad susirgimo neišsigalvoja, socialiniame tinkle pasidalijo nuotraukomis iš ligoninės ir neigiamus testus patvirtinančiais dokumentais.

Dainininkės būklė vis prastėjo, plaučiai vis labiau silpo. Vėliau jai buvo diagnozuotas 80 proc. plaučių pažeidimas. Dainininkei buvo sukelta dirbtinė koma ir ji prijungta prie gyvybę palaikančio aparato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas