Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po skandalingos kovos su itale pirmą kartą prabilo Imane Khelif: „Tai būtų geriausias atsakas“

Paryžiaus olimpinėse žaidynėse alžyrietė boksininkė Imane Khelif žibėjo ne tik savo pasiekimais bet ir skandalu. „Vyriškumu“ apkaltinta sportininkė pirmą kartą sureagavo į kilusį šaršalą, pasiuntė žinią akylai ją stebintiems žmonėms ir pasakė kokios įvykių atomazgos tikisi.
Imane Khelif
Imane Khelif / Scanpix nuotr.

Panašu, kad Alžyro boksininkės rezultatai Paryžiaus bokso ringe vaidina antraplanį vaidmenį, nes akylai žaidynes stebintys žmonės nesiliauja kalbėję apie sportininkės „vyriškumą“.

Po kilusio skandalo dėl I.Khelif lyties ir galimybės varžytis su moterimis Paryžiaus olimpiadoje, sureagavo sportininkės tėvas, kuris viešai rodė jos gimimo liudijimą, tačiau pati boksininkė iki šiol susilaikė nuo komentarų.

Taip pat skaitykite: Tikroji tiesa apie alžyrietės ir italės bokso kovą: „Suklaidino mus visus“

Tačiau Imane pagaliau nutraukė tylą duodama interviu arabų kalba SNTV televizijai. Ji negailėjo kritikos ją linčiuojantiems žmonės ir pasiuntė šiems svarbią žinutę.

„Siunčiu žinią visiems pasaulio žmonėms – laikykitės olimpinių principų ir Olimpinės chartijos. Susilaikykite nuo pačių prieš visus sportininkus, nes tai turi labai didelį poveikį. Patyčios gali sunaikinti žmonės, nužudyti jų mintis, dvasią ir protą. Jos skaldo žmones, todėl prašau susilaikyti nuo patyčių“, – SNTV interviu metu sakė I.Khelif.

Sportininkė atviravo, kad įvairios apkalbos apie jos lytiškumą paveikė ne tik ją, bet ir jos šeimą. Taip pat prasitarė, kokios šio skandalo atomazgos tikisi.

Vida Press nuotr./Imane Khelif
Vida Press nuotr./Imane Khelif

„Su savo šeima bendrauju porą kartų per savaitę. Labai tikiuosi, kad jų giliai tos apkalbos nepaveikė, bet jie dėl manęs nerimauja. Duok Dieve, kad ši krizė baigtųsi aukso medaliu. Tokia pabaiga būtų geriausias atsakas“, – viltingai kalbėjo boksininkė.

Paklausta ar jai buvo atlikti kiti nei dopingo tekstai, alžyrietė atkirto, kad apie tai kalbėti nenori. Tačiau prasitarė, kad žino, kiek apkalbų pasaulyje sukėlė jos pasirodymas Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, tiesa, pati laikosi atokiau nuo visų socialinių medijų.

„Nuoširdžiai, aš neseku socialinės medijos diskusijų. Čia yra emocinės sveikatos komanda, kuri nei man, nei kitiems atletams neleidžia naudotis socialiniais tinklais olimpiados metu. Aš čia esu tam, kad varžyčiausi ir pasiekčiau geriausią rezultatą“, – teigė boksininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi