Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prabilo filmo „Rust“ ginklininkė: jos ryšiai su nelaime „aprašomi klaidingai“

Pirmą kartą po tragiško incidento filmo „Rust“ aikštelėje prabilo joje dirbusi ginklininkė Hannah Gutierrez-Reed (24). Moteris tikina, kad jos vaidmuo šioje nelaimėje „aprašomas klaidingai“.
Hannah Gutierrez-Reed, Alecas Baldwinas
Hannah Gutierrez-Reed, Alecas Baldwinas / Vida Press nuotr.

Primename, kad praeitą savaitę Alecui Baldwinui (63) iššovus iš rekvizitinio ginklo, aikštelėje buvo sužalota kinematografė Halyna Hutchins, kurios gyvybės išgelbėti nebepavyko. Taip pat į petį sužeistas už jos stovėjęs vesterno „Rust“ režisierius Joelas Souza. Pastarasis sveiksta.

Pasak Sante Fe apygardos Šerifo biuro, scenai ginklus ruošė ginklininkė Hannah Gutierrez-Reed ir dar du asmenys. Per advokatą Jasoną Bowlesą paviešintame pranešime ji sakė po incidento esanti „sugniuždyta ir visiškai nesava“, rašo News.sky.com.

„Hannah norėtų pratęsti giliausią ir nuoširdžiausią užuojautą Halynos šeimai ir draugams. Ji buvo įkvepianti moteris filmų industrijoje, į kurią Hannah lygiavosi. Ji taip pat siunčia linkėjimus ir meldžia greito pasveikimo Joelui“, – teigiama pranešime.

Vida Press nuotr./Halyna Hutchins
Vida Press nuotr./Halyna Hutchins

Ne tik užuojautą ginklininkė norėjo išreikšti. Hannah Gutierrez-Reed taip pat „atkreipė dėmesį į melus“, kuriais „klaidingai aprašomas ir šmeižiamas“ jos vaidmuo incidente.

„Aikštelėje svarbiausiu prioritetu Hannah laiko saugumą. Filmo aikštelėje to nebūtų nutikę, jei nebūtų buvę pristatyti tikri šoviniai. Hannah nežino, iš kurie jie atsirado, – tęsiama pranešime.

Hannah ir rekvizitų meistras prižiūrėjo ginklus ir ji teigia nemačiusi, kad iš šių ginklų būtų šaudyta tikromis kulkomis, o ir leidimo tai daryti ji nebūtų davusi. Kasnakt jie (ginklai – red. past.) būdavo užrakinami, o per pietų pertrauką nei vienas jų nebuvo paliktas be priežiūros ar juo šaudė kuris nors komandos narys. Hannah tikina, kad iki šiol (jos ginklai – red. past.) atsitiktinai niekada neiššovė.“

Po incidento ginklininkė iš šautuvo išėmė šovinių likučius ir atidavė atvykusiems pareigūnams, rašoma teismo dokumentuose.

Užsienio žiniasklaidoje teigiama, kad neatmetama galimybė filmo komandos narius patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Prieš sutikdama būti ginklininke ankstesniuose projektuose, Hannah Gutierrez-Reed, teigiama, sakė nesanti tikra, ar ji pasiruošusi tokiam darbui.

Ji taip pat prisipažino, kad net ginklą užtaisant tuščiais šoviniais, anksčiau ji vis tiek labai bijodavo nelaimingų atsitikimų. Kad įveiktų šią baimę, moteris kreipėsi pagalbos į tėvą, garsų ginklakalį Thellą Reedą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas