Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Praeito amžiaus grožio ikona Brigitte Bardot aktore būti niekada nenorėjo: jos pašaukimas – gyvūnai

Vienas ryškiausių praeito amžiaus sekso simbolių Brigitte Bardot (85) išgarsėjo būdama dar paauglė. Prancūzų kilmės gražuolė po 1952-ųjų debiuto kine kone iškart sulaukė tarptautinio dėmesio ir buvo priviliota į Holivudą, kur sėkmingai dirbo ne vieną dešimtmetį. Tačiau žavi blondinė tapti žinoma ir gerbiama pasauline filmų žvaigžde niekada nesiekė, o savo tikruoju pašaukimu ji vadina kovą už gyvūnų teises ir gerovę.
Prancūzų aktorė Brigitte Bardot
Prancūzų aktorė Brigitte Bardot / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Holivudas

Ji buvo visiška ekranų dievaitė, tarptautinės sėkmės sulaukusi suvaidinusi 1957-ųjų juostoje „And God Created Women“, taip pat dainininkė ir modelis. Kitos moterys ją laikė grožio idealu ir troško būti panašios į B.Bardot – garsiausią 6-ojo ir 7-ojo dešimtmečio sekso simbolį.

Vida Press nuotr./Brigitte Bardot
Vida Press nuotr./Brigitte Bardot

Tačiau pati aktorė niekada nelaikė savęs to meto grožio įsikūnijimu. Vaikystėje, kaip, pasak Irishtimes.com, 2019-aisiais išleistuose memuaruose rašė ji, balerina svajojusi ir šokio besimokiusi B.Bardot nuolat sau kartodavo esanti negraži. Be to, daugelis galbūt to nežinojo, bet bendravimas su žmonėmis, kas yra neatsiejama aktorės kasdienybės dalis, gražuolei prilygdavo tikram siaubui.

„Mane užvaldydavusi baimė, kai akis į akį bendraudavau su žmonėmis, tol, kol trūko mano aktorės karjera vertė siaubingai kankintis. Iš pradžių mėgau, kai kiti kalbėdavo apie mane, bet labai greitai tai pradėjo mane dusinti ir naikinti. Visus 20 metų, kai vaidinau kine, kaskart pradėjus filmuotis man atsirasdavo herpesas“, – apie savo drovumą knygoje „Tears of Battle An Animal Rights Memoir“ rašė B.Bardot.

Žinoma, sekso simboliu laikyta jauna aktorė nuolat sulaukdavo vyrų dėmesio, tačiau jis nebuvo nuoširdus ir tikras, nes jie, kaip teigė B.Bardot, nemokėjo atskirti tikrų jausmų nuo to, ką jausti priversdavo kitų sukurtas jos įvaizdis.

Galbūt dėl to aktorei sukurti laimingą šeimą pavyko tik iš ketvirto karto. Ankstesnės trys jos santuokos trūko vos po kelis metus, o su dabartiniu vyru Bernardu d'Ormale'u, su kuriuo 1992-aisiais atšoko vestuves, B.Bardot gyvena iki šiol. Aktorė turi vieną sūnų. Nicolaso Jacqueso-Charriero tėvas – prancūzų kino ir teatro aktorius Jacquesas Charrieras, antras B.Bardot vyras.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Brigitte Bardot 1978-aisiais
AFP/„Scanpix“ nuotr./Brigitte Bardot 1978-aisiais

Kadangi buvo viena didžiausių to meto žvaigždžių, aktorė neišvengdavo ir, žinoma, nepageidaujamo paparacų dėmesio. B.Bardot pasakojo jausdavusi, kad už tam tikro krūmo ar šiukšlių konteinerio slepiasi ją medžiojantis fotografas.

Net ir dabar, praėjus keliems dešimtmečiams ir atsiradus naujoms kartoms, kurioms B.Bardot vardas ir veidas nieko nesako, ramybe ji nesimėgauja. Moteris svajoja apie visiškai anonimišką gyvenimą.

„Nežinau, ką reiškia tyliai sėdėti užkandinėje, terasoje ar teatre ir nebūti kažkieno užkalbintai, – sakė ji, restoranus lankanti kaip galima rečiau. – Žmonės prie manęs prieis, jie stebės, ką valgo Brigitte Bardot, kaip ji laiko šakutę. Jie paprašys dar vienos nuotraukos. Niekada neatsisakiau būti fotografuojama, tačiau negaliu pakęsti, kai esu stebima. Kai kurie žmonės nori mane paliesti.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Brigitte Bardot 79-erių
AFP/„Scanpix“ nuotr./Brigitte Bardot 79-erių

Per iki 1973-ųjų trukusią įspūdingą karjerą B.Bardot nusifilimavo 47 filmuose, įrašė daugiau nei 60 dainų ir net pasirodė keliuose miuzikluose.

Apie savo gyvenimą ji plačiau papasakojo jau minėtoje knygoje, tačiau didžioji jos dalis vis dėlto yra skirta gyvūnams. Būdama savo karjeros viršūnėje B.Bardot atsisakė visko, ką užsidirbo, ir atsidavė gyvūnų, kuriais rūpinasi pastaruosius keliasdešimt metų, apsaugai. Moteris yra įkūrusi savo vardo fondą, padėjusį ne vienoje šalyje kenčiantiems ir nykstantiems laukiniams gyvūnams.

„Žinau, ką reiškia būti medžiojamai, – „The Guardian“ sakė B.Bardot. – Žmonės mane sužalojo. Stipriai. Ir tik būdama su gyvūnais, gamtoje aš atradau ramybę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas