Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos prezidentienė kelia bylą dėl savo pikantiško atvaizdo ant krepšių po 3 eurus

Pirmoji Prancūzijos ponia Carla Bruni-Sarkozy kelia bylą prekybos tinklui, pardavinėjančiam krepšius su jos nuotrauka, kuriai pozavo nuoga.
Krepšys su C.Bruni-Sarkozy atvaizdu
Krepšys su C.Bruni-Sarkozy atvaizdu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai toli gražu ne pirmieji teisiniai veiksmai dėl pirmosios poros atvaizdų.

Prancūzijos užjūrio departamente Rejunjone, esančiame Indijos vandenyne į rytus nuo Madagaskaro, C.Bruni-Sarkozy advokatė pirmadienį teisme sakė, kad buvusi manekenė iš vietos drabužių prekybos tinklo „Pardon" reikalauja 125 tūkst. eurų (432 tūkst. litų) kompensacijos.

„Pardon“ krepšius pardavinėjo kelias dienas.

„Ši nelabai žinoma kompanija šokiruojamu būdu naudojasi garsaus žmogaus atvaizdu, kad sulauktų žiniasklaidos dėmesio“, – teisme salos sostinėje Sen Deni sakė Gesche Le Fur.

40-metė C.Bruni-Sarkozy išgarsėjo kaip manekenė, o paskui pradėjo dainininkės karjerą. Visuomenės susidomėjimas ja nepaprastai padidėjo dėl staiga užsimezgusio romano su prezidentu Nicolas Sarkozy, už kurio ji ištekėjo vasarį, mažiau nei trys mėnesiai nuo pažinties pradžios.

Pora ne kartą kreipėsi į teismus dėl savo atvaizdų naudojimo ir susilaukė kritikos, kad pernelyg didelį dėmesį skiria nereikšmingiems dalykams.

„Pardon“, kuris drabužiais ir aksesuarais prekiauja tik Rejunjone, steigėjas ir vadovas teismui sakė, kad savaitgalį nutraukta krepšių prekyba.

Pasak C.Bruni-Sarkozy advokatės, reikalaujamos kompensacijos dydis grindžiamas tuo, kiek tas pirmosios ponios atvaizdas atsieitų dabartinėmis manekenių darbo kainomis.

Ant minimų krepšių yra 1993 metais, kai C.Bruni-Sarkozy dar dirbo manekene, daryta nuotrauka. Jai ji pozavo stovinti, intymias vietas prisidengusi rankomis. Šios Michelio Comte'o darytos nespalvotos nuotraukos originalas balandžio mėnesį aukcione Niujorke buvo parduotas už 91 tūkst. dolerių (229 tūkst. litų).

Krepšiai praėjusią savaitę buvo pardavinėjami po 3 eurus. Jei klientai išleisdavo daugiau kaip 5 eurus, krepšys jiems tekdavo nemokamai.

Teismas savo sprendimą turi paskelbti ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito