Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Praūžus „Vilnius Pride“ eitynėms – „Eurovizijos“ prodiuseris M.Greenas prakalbo apie „Gėjų Kalėdas“

Visame pasaulyje vykstančios „Pride“ eitynės kasmet pritraukia šimtus tūkstančių dalyvių, tačiau tai – ne vienintelis LGBTQ+ bendruomenės dėmesį prikaustantis renginys. Gegužės mėnesį jau kelerius metus minima dar viena šventė – „Gėjų Kalėdos“, apie kurias prakalbo 2023 metų „Eurovizijos“ prodiuseris Martinas Greenas.

„Bent jau Jungtinėje Karalystėje „Eurovizija“ yra labai svarbi LGBTQ+ bendruomenės šventė – mes ją vadiname „Gėjų Kalėdomis“. Dievinu „Eurovoziją“ – ypač, kai žiūriu ją su artimais draugais, ir didžiuojuosi, būdamas šios bendruomenės narys“, – tinklalaidėje „Kamantinėjimai. Apie kūrėjus ir veikėjus“ kalbėdamas su režisieriumi, renginių paslaugų grupės „ReKūrai“ vadovu A.Kamantausku pripažįsta M.Greenas.

Kalbėdamas naujausioje A.Kamantausko laidoje „Kamantinėjimai“ M.Greenas paaiškina, kad „Gėjų Kalėdos“ visiškai nesiskiria nuo įprasto draugų ar šeimos susibūrimo prie televizijos ekranų: kompanija užkandžiauja, šnekučiuojasi, keičiasi nuomonėmis, pastebėjimais ir, žinoma, bando išpranašauti „Eurovizijos“ nugalėtoją.

Manto Gudzinevičiaus nuotr./Martinas Greenas
Manto Gudzinevičiaus nuotr./Martinas Greenas

„Įprastai aptariame muziką, atlikėjų sceninį įvaizdį ir geriame daug vyno“, – pasakoja M.Greenas.

Laida „Kamantinėjimai. Apie kūrėjus ir veikėjus“ su Martinu Greenu:

VIDEO: Kamantinėjimai. Apie kūrėjus ir veikėjus #34 Pokalbis su Martinu Greenu

Tradiciją žiūrėti „Euroviziją“ su LGBTQ+ bendruomene M.Greenas sulaužė tik kartą gyvenime – 2023 m., kai dėl Rusijos karo prieš Ukrainą „Euroviziją“ buvo nuspręsta organizuoti antrosios vietos nugalėtojo šalyje, Jungtinėje Karalystėje, kurios prodiuseriu ir tapo M.Greenas.

„Ankstesniuose interviu manęs dažnai klausdavo, su kokiu renginiu norėčiau dirbti, ir aš visuomet atsakydavau, kad su „Eurovizija“. Bet ir pridurdavau, jog tai – niekada neįvyks. Visą savo gyvenimą esu ištikimas „Eurovizijos“ gerbėjas, todėl galimybė prodiusuoti šį renginį ir kartu pagelbėti Ukrainai buvo tikras svajonės išsipildymas“, – vieną didžiausių savo karjeros renginių, už kurį jam buvo įteiktas Britų akademijos kino ir televizijos apdovanojimas (angl. BAFTA – The British Academy of Film and Television Arts) prisimena M.Greenas.

Asmeninio archyvo nuotr./Martinas Greenas ir Aurimas Kamantauskas tinklalaidės „Kamantinėjimai“ laidoje
Asmeninio archyvo nuotr./Martinas Greenas ir Aurimas Kamantauskas tinklalaidės „Kamantinėjimai“ laidoje

Receptas, atvėręs duris tarptautinei karjerai

Šiemet žymus britų prodiuseris ne tik pirmąkart apsilankė Lietuvoje kaip pagrindinis renginių paslaugų grupės „ReKūrai“ organizuojamo didžiausio Baltijos šalyse idėjų ir tendencijų festivalio „Revolution“ pranešėjas, bet ir tapo visame pasaulyje pramoginius renginius organizuojančios įmonės „Tait“ viceprezidentu. Jis prisijungė prie komandos, kuri yra rengusi pasaulinį dainininkės Taylor Swift turą bei įgyvendinusi atlikėjos Rihannos norą „skristi“ per savo pasirodymą „Super Bowl“ didžiosios pertraukos metu.

„Ieškodamas naujo karjeros ir gyvenimo nuotykio, supratau, kad dar niekada nedirbau tarptautinėje arenoje. Įvertinau savo amžių ir tai, jog tikriausiai esu paskutiniame savo profesinio gyvenimo etape, todėl labai norėjau padaryti tai, kas mane gąsdina“, – šypsosi M.Greenas.

Kiekvienam naujam renginiui rinkdamas asmeninę komandą, M.Greenas visuomet įvertina rasės, lyčių ir amžiaus įvairovės aspektą. Jis įsitikinęs, kad tik mišrus sąstatas geba sukurti sėkmingą, visus žmones įtraukiantį, renginį.

„Žmonės klysta galvodami, kad šiame versle vienintelis aktualus dalykas yra patirtis. Aš manau, kad tai yra netiesa – manau, kad svarbiausia yra turėti lakią vaizduotę. Mes, patirtį turintys kūrėjai, galime apsupti šiuos jaunus žmones ir būti pasiruošę juos sugauti, jeigu jie kris. Svarbu, kad jie būtų aistringi, atsidavę ir turėtų vaizduotę, o visų kitų detalių mes tikrai išmokysime“, – teigia M.Greenas.

Kalbėdamas tinklalaidėje „Kamantinėjimai“, vyras priduria: „Pasaulyje gyvena baltieji, juodaodžiai, mulatai, homoseksualai, heteroseksualai ir neįgalieji, todėl kiekviena komanda turi būti sudaryta iš visų šių žmonių – kitaip nesukursime nieko, kas iš tikrųjų atspindėtų mūsų pasaulį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius