Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš 28 metus „Euroviziją“ laimėjusi atlikėja dabar dirba parduotuvėje

Pergalė didžiausiuose muzikiniuose projektuose negarantuoja, kad niekada neteks dirbti paprasto darbo. Štai 1993 m. „Eurovizijos“ dainų konkursą laimėjusi Airijai atstovavusi Niamh Kavanagh šlovę ir muzikinę karjerą per pandemiją iškeitė į darbą prekybos centre.
Niamh Kavanagh (2010 m.)
Niamh Kavanagh / Vida Press nuotr.

53-ejų dainininkė šiuo metu gyvena muzikos žvaigždės net neprimenantį gyvenimą – dirba klientų aptarnavimui skirtoje kasoje „Tesco“ parduotuvėje. Kaip rašo „Mirror“, šiame prekybos centre darbuojasi ir jos 17-metis sūnus.

Profesiją ji pakeitė prasidėjus pandemijai, dėl kurios buvo atšaukti visi koncertai. Moteriai neliko nieko kito, kaip tik įsidarbinti vietinėje parduotuvėje, kad galėtų pasirūpinti sutuoktiniu muzikantu Paului Megahey’umi, 2018 m. patyrusiu insultą. Šeimą sukrėtęs įvykis nutiko Niamh Kavanagh koncertuojant su kitomis „Eurovizijos“ žvaigždėmis Paulu Harringtonu, Charlie McGettiganu ir Linda Martin.

Ji prisiminė tą vakarą, kai būnant Korko operos teatro užkulisiuose patikrinusi mobilųjį telefoną rado praleistą skambutį. Surinkusi numerį, kitame ragelio gale ji išgirdo susijaudinusio vieno iš savo sūnų balsą. Jis pranešė apie sutrikusią vyro sveikatą.

„Skambinau jam galvodama, kad reikės parvežti namo, kas nutikdavo dažnai. Pasirodo, mano vyrą Paulą ištiko insultas“, – pasakojo Niamh „RTE Radio 1“ laidoje „Sunday with Miriam“.

1993 m. „Eurovizijos“ nugalėtoja pagyrų negailėjo savo vaikams, kurie tokioje situacijoje nepasimetė. Moteris iš tuo metu maištingų paauglių nesitikėjo, kad šie atpažins pirmuosius insulto požymius ir suteiks skubią pagalbą.

Tiesa, po skambučio sūnui pas insulto ištiktą sutuoktinį Niamh Kavanagh skubėti negalėjo – moteris negalėjo nutraukti koncerto.

„Po to dar turėjau sudainuoti „Waterloo“ ir „Making Your Mind Up“. Tokia mano profesija – ne visada galime rinktis, ką tokiomis akimirkomis daryti“, – tęsė ji.

15min primena, kad „Eurovizijoje“ prieš 28 metus Airijai atstovavusi Niamh Kavanagh iškovojo pergalę su daina „In Your Eyes“. Dar kartą parvežti prizą į Airiją ji bandė 2010 m.

Kviečiame prisiminti 2010 m. Niamh Kavanagh „Eurovizijos“ pasirodymą Osle:

VIDEO: Niamh Kavanagh - It's For You (Ireland) Live 2010 Eurovision Song Contest

Insultas atėmė iš Paulo kalbėjimo dovaną, šiuo metu jam atliekamos įvairios jėgas ir įgūdžius grąžinančios procedūros, tačiau, kad ir kaip stengtųsi, 100 proc. savo ankstesnių sugebėjimų vyras neatgaus.

Rūpintis tėčiu padeda ir vienas iš dainininkės sūnų, įsidarbinęs toje pačioje parduotuvėje, kaip ir jo mama. Tiesa, kad vaikinas ir anksčiau scenoje balsu širdis virpinusi atlikėja - sūnus ir mama, jis niekam nesakė, nes, pasak Niamh, jaunuolis gėdijasi. Šiek tiek privatumo leidžia išsaugoti ir skirtingos jųdviejų pavardės: Niamh yra žinoma kaip Kavanagh, o jos sūnus – kaip Megahey.

Vis dėlto išvydę klientų aptarnavimo kasoje sėdinčią garsią atlikėją, pirkėjai ją atpažįsta. Iš pradžių nustebinti tokioje vietoje sutikto žmogaus, po to jie mielai užveda kalbą apie tai, ką Niamh čia veikia.

„Eurovizijos“ laureatės titulą savo gyvenimo aprašyme turinti Niamh teigia, kad į kasas sėsti ar kitus darbus dirbti gali tekti vis daugiau muzikantų ir atlikėjų.

Kviečiame prisiminti Niamh Kavanagh 1993 m. pasirodymą „Eurovizijoje“:

VIDEO: In your eyes - Ireland 1993 - Eurovision songs with live orchestra

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas