Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Princas Harry ir Meghan Markle buvo gavę dovanų už 7 milijonus svarų: turėjo visas grąžinti

Princas Harry ir Meghan Markle susituokė 2018 m. gegužę ir gerbėjų paprašė nesiųsti dovanų jiems, o aukoti labdaros organizacijoms. Tačiau šie prašymo neišklausė ir tuo metu karališkoji šeima gavo dovanų, kurių vertė siekė įspūdingą sumą. Deja, nei vienos jų pora pasilikti negalėjo.
Meghan Markle ir Princas Harry
Meghan Markle ir Princas Harry / Vida Press nuotr.

2018 m. gegužę Sasekso hercogas ir kunigaikštienė susituokė per įspūdingą ceremoniją Vindzoro pilies Šv.Jurgio koplyčioje, kurioje dalyvavo A sąrašo įžymybės, įskaitant Oprah Winfrey ir Davidą Beckhamą. Jaunavedžiai vietoj vestuvių dovanų prašė paaukoti kelioms labdaros organizacijoms, tačiau pora vis tiek buvo užtvindyta dovanų iš gerbėjų ir linkinčiųjų gero iš viso pasaulio.

Į Vindzoro pilyje vykusias istorines vestuves suplūdę visuomenės nariai taip pat atnešė dovanas, bet negalėjo jų įteikti laimingajai porai. Karališkajame pareiškime svečiai buvo raginami siųsti visas dovanas į Kensingtono rūmus, kuriuose tuo metu buvo Hario ir Meghan biurai.

Kaip rašo portalas The mirror, visų dovanų bendra vertė siekė 7 milijonus svarų.

Vida Press nuotr./Meghan Markle ir Princas Harry
Vida Press nuotr./Meghan Markle ir Princas Harry

Tačiau, karališkasis protokolas padiktavo, kad daugelis dovanų, atsiųstų iš viso pasaulio, turėjo būti išsiųstos atgal, nes dėl saugumo priežasčių Harry ir Meghan jų pasilikti negalėjo. Karališkosios šeimos nariams, tad ir šiai porai iki 2020 m., yra draudžiama asmeniškai priimti bet kokias dovanas iš visuomenės.

Monarchijos nariui taip pat neleidžiama priimti bet kokių dovanų, kurios gali būti laikomos reklama, nes gerai žinoma, kad viskas, kas yra susiję su karališka šeima, pavyzdžiui, Meghan ar Kate Middleton dėvimi batai ar drabužiai išparduodami iš karto. Pranešama, kad „Kate efektas“ padidino Jungtinės Karalystės mados industriją 1 milijardu svarų sterlingų, o ji, tiesiog avėdama porą batų, išpopuliarino mažai žinomus prekės ženklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius