Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Princas Harry ir Meghan Markle pareiškė nutraukiantys ryšius su britų bulvarine žiniasklaida

Britų princo Harry šeima paskelbė nutraukianti bet kokius ryšius su keturiais Jungtinės Karalystės bulvariniais laikraščiais ir balandžio 19 d. paviešintame jų redaktoriams skirtame laiške rašė, jog jiems daugiau „nebetvirtins jokios informacijos“, rašo People.com.
Meghan Markle ir princas Harry
Meghan Markle ir princas Harry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sasekso hercogai, kovą su sūnumi Archie persikėlę gyventi į Los Andželą, sakė fundamentaliai nesutinkantys su keturių britų bulvarinės žiniasklaidos atstovų „pranešimų stiliumi“ – „The Sun“, „The Daily Mail“, „The Mirror“ ir „The Express“, jų teigimu, „sugriovusių“ daugelio žmonių gyvenimus.

Tai reiškia, kad naują žiniasklaidos politiką pradėjusi vykdyti karališkoji pora daugiau nebereaguos ir nebeatsakinės į minėtų žiniasklaidos priemonių klausimus.

Pora taip pat patikslino, kad tai negalioja absoliučiai visai žiniasklaidai.

Šis laiškas – pirmas žingsnis Sasekso hercogų byloje su „Associated Newspapers”’ – „Mail on Sunday“ leidėjais, kuriuos Meghan Markle į teismą padavė dėl „privataus ir konfidencialaus“ laiško, siųsto jos tėčiui 2018 metų rugpjūtį, praėjus vos trims mėnesiams po jos ir princo Harry vestuvių, ištraukų išplatinimo, primena People.com.

„Didelį nerimą kelia tai, kad per daugelį metų įtakinga žiniasklaidos dalis stengėsi atsiriboti nuo atsakomybės už tai, ką sako ar spausdina – net jei jie žino, kad tai bus iškreipta, melaginga ar be priežasties invazinė (informacija), – pora sakė laiške. – Kai valdžia mėgaujamasi be atsakomybės, sumažėja pasitikėjimas šia labai reikalinga industrija.“

Vida Press nuotr./Meghan Markle, princas Harry
Vida Press nuotr./Meghan Markle, princas Harry

„Sasekso hercogai matė, kaip be jokios priežasties griaunami jų pažįstamų ir nepažįstamų žmonių gyvenimai vien dėl to, kad nepadorių gandų pagalba būtų padidintos pajamos iš reklamos.

Atsižvelgiant į tai atminkite, kad Sasekso hercogai nebebendraus su jūsų atstovais. Nebetvirtins jokios informacijos ir nebus jokio įsitraukimo. Ši tvarka galioja ir komunikacijų komandai, siekiant apsaugoti ją nuo tos šios industrijos pusės, kurios nemato skaitytojai“, – tęsiama keturioms minėtoms žiniasklaidos priemonėms išplatintame laiške.

Meghan Markle ir princas Harry patikslino, kad šia nauja bendravimo su žiniasklaida politika ji „nesiekia išvengti kritikos“.

„Tai darome ne dėl to, kad būtų nutraukti visi vieši pokalbiai ar cenzūruojami teisingi pranešimai. Žiniasklaida turi teisę rašyti ar reikšti nuomonę, gerą ar blogą, apie Sasekso hercogus. Tačiau ji negali būti paremta melu“, – rašoma laiške.

„Scanpix“ nuotr./Princo Harry ir Meghan Markle sūnaus Archie krikštynų akimirka
„Scanpix“ nuotr./Princo Harry ir Meghan Markle sūnaus Archie krikštynų akimirka

Netrukus po pranešimų, kad princas Harry ir Meghan Markle ketina atsisakyti aukšto rango karališkosios šeimos narių titulų, jie paviešino informaciją, susijusią su nauja žiniasklaidos politika, taip pat apie tai, jog jie nebedalyvaus „Royal Rota“ sistemoje – žurnalistų, atstovaujančių įvairiems britų laikraščiams, susivienijime.

15min primena, kad princas Harry ir Meghan Markle oficialiai nuo likusios britų karališkosios šeimos atsiskyrė kovo 31 d. Šiuo metu jie ruošiasi naujam gyvenimui Los Andžele, gimtajame Sasekso hercogienės mieste, ir siekia finansinės nepriklausomybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas