Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Princas Harry susirūpinęs: bijo dėl savo ir vaikų saugumo Didžiojoje Britanijoje

Antrus metus Kalifornijoje su žmona Meghan Markle ir atžalomis Archie ir Lilibet įsikūręs princas Harry bijo grįžti į Didžiąją Britaniją. Sasekso hercogas įsitikinęs, kad gimtinėje nesaugu tiek jam, tiek jo vaikams.
Meghan Markle, princas Harry
Meghan Markle, princas Harry / Vida Press nuotr.

Penktadienį Londono Aukštajame teisme princo Harry teisininkų komanda pareiškė, kad praradęs mokesčių mokėtojų finansuojamą policijos apsaugą, jis su šeima „nesijaučia saugus“ gimtojoje šalyje.

Sasekso kunigaikščio advokatas Shaheedas Fatima, kalbėdamas per posėdį, kuriame princas Harry asmeniškai nedalyvavo, išreiškė Harry susirūpinimą dėl saugumo priemonių. 2020 m. sausio mėnesį Meghan ir Harry pasitraukus iš karališkųjų pareigų, jie neteko ir privačios apsaugos, kurią turi likusieji karališkosios šeimos nariai.

Tai reiškia, kad jei Sasekso hercogas ir hercogienė grįš į Didžiąją Britaniją su sūnumi Archie Harrison (2 m.) ir dukra Lilibet Diana (8 mėn.), jų saugumas pakibs ant plauko. Būtent dėl šios priežasties šeimos advokatai kreipėsi į teismą, dėl geresnio Sasekso hercogų saugumo užtikrinimo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle, princas Harry
AFP/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle, princas Harry

„Šis reikalavimas susijęs su tuo, kad ieškovas nesijaučia saugus būdamas Didžiojoje Britanijoje. Tačiau savaime suprantama, kad jis nori sugrįžti: pamatyti šeimą, draugus ir toliau remti labdaros organizacijas, kurios jam taip prie širdies. Tai visada yra ir bus jo namai“, – sakė advokatas S.Fatima.

Manoma, kad princo Harry susirūpinimą kelia jo paskutinis apsilankymas Jungtinėje Karalystėje 2021 m. liepą, kai jis kartu su broliu princu Williamu Kensingtono rūmų soduose atidengė statulą jų motinai princesei Dianai atminti.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Meghan Markle, princas Harry
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Meghan Markle, princas Harry

Pranešama, kad po vėliau vykusio labdaros renginio, princo Harry automobilį Londono gatvėmis persekiojo fotografai.

Būtent dėl pastarojo incidento princas Harry baiminasi ne tik dėl savo, bet ir savo šeimos saugumo, ypatingai mažamečių vaikų, rašo People.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas