Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Princas Williamas apie tėvystę: gimus vaikams grįžo ir prisiminimai apie tragišką motinos žūtį

Kaip ir daugelio, Britanijos princo Williamo gyvenimas gimus vaikams iš esmės pasikeitė. Karališkosios šeimos nariui teko mokytis naujų dalykų, patirti emocijas, apie kokias jis iki tol nebuvo pagalvojęs, bet taip pat susidurti su įvairiais iššūkiais. Kembridžo hercogas teigė esantis labai dėkingas, kad gali būti tėvu, bet prisipažino kad šis laikotarpis yra „vienas daugiausiai baimės keliančių“ jo gyvenime, sugrąžinusių prisiminimus apie jo mamą princesę Dianą.
Princas Williamas ir hercogienė Catherine su vaikais
Princas Williamas ir hercogienė Catherine su vaikais / Vida Press nuotr.

Mėnesio pabaigoje pasirodysiančioje BBC kanalo dokumentikoje „Football, Prince William and our Mental Health“ nusifilmavęs 37-erių princas Williamas atvirai bendravo su buvusiu futbolininku Marvinu Sordellu. Vyrai dalijosi tėvystės džiaugsmais ir jos įtaka jų gyvenimams.

„Pirmą kartą tėčiu tapau 2017-aisiais ir tai buvo sunkiausias laikas mano gyvenime, – sakė princą kalbinęs sportininkas. – Man buvo labai labai sunku.“

Marvinas Sordello pasakojo augęs be tėvo ir kad artimo žmogaus trūkumas jį labai paveikė jam pačiam susilaukus vaikų. „Tuo metu mane kamavo įvairios emocijos“, – tęsė jis.

„Scanpix“ nuotr./Princesė Charlotte su tėvais ir broliu
„Scanpix“ nuotr./Princesė Charlotte su tėvais ir broliu

Pasiteiravus, kaip su tėvystės spaudimu kovoja ir savo psichologine sveikata rūpinasi princas Williamas, jis sakė: „Suprantu tave. Vaikų gimimas yra didžiausias gyvenimą pakeičiantis įvykis, iš tikrųjų.

Sutinku su tavimi ir manau, kad kai išgyveni kažką traumuojančio – tavo tėvo nebuvimas šalia, mano mamos žūtis, kai buvau jaunesnis – emocijos sugrįžta labai greitai.”

Princas Williamas pabrėžė, kad gimus vaikams prasidėjo naujas gyvenimo etapas, kurio pradžioje labai svarbu šalia turėti brangius žmones, o jei jų nėra, susiduriama su psichologiniais ir ne tik iššūkiais.

„Nėra tau galinčių padėti, – tęsė princas. – Man neabejotinai, kartais būna nelengva. Aš ir Catherine, mudu palaikome vienas kitą ir tas akimirkas išgyvename drauge. Kartu tobulėjame ir mokomės.“

„Tačiau aš sutinku su tavimi. Kalbant apie emocijas, jos užklumpa iš niekur nieko, kai to mažiausiai tikimasi, ar galvojai, kad jas jau įveikei. Suprantu, ką turi omenyje, kalbėdamas apie vaikus. Tai viena nuostabiausių akimirkų gyvenime, bet taip pat viena labiausiai gąsdinančių.“

15min primena, kad princas Williamas su sutuoktine Kembridžo hercogiene Catherine augina tris atžalas: princus George’ą (6) ir Louisą (2) bei princesę Charlotte (5).

VIDEO: Nekarališkas princesės Charlottes elgesys tapo sensacija – liko priblokšta ir mama Catherine
VIDEO: Tvirtus pirmuosius žingsnius princas Louisas žengė hercogienės Catherine sukurtame sode

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas