Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Princas Williamas išlydėjo pirmagimį George'ą į mokyklą: nėščia Catherine liko namuose

Ketvirtadienį būsimasis Didžiosios Britanijos karalius princas George'as (4 m.) pradeda eiti į mokyklą. Deja, tačiau svarbią dieną šalia berniuko galėjo būti tik tėtis princas Williamas (35 m.) – jo mama Kembridžo hercogienė Catherine (35 m.), kuri šiuo metu laukiasi trečio vaiko, jaučiasi pernelyg prastai, kad galėtų palydėti sūnų į mokyklą.
Princas Williamas su sūnumi princu George'u
Princas Williamas su sūnumi princu George'u / „Scanpix“ nuotr.

Nors iš pradžių buvo skelbiama, kad į mokyklą princą atlydės abu jo tėvai ir visi kartu papozuos fotografams prie mokyklos vartų, tačiau galiausiai Kembridžo hercogienė Catherine liko namuose – ją kamuoja itin sunkus nėščiųjų pykinimas.

„Hercogienė čia būti norėjo labiau nei bet kur kitur, bet šią savaitę jai tikrai labai bloga. Ji būtų padariusi bet ką, kad tik būtų ten – tai svarbi diena jos sūnaus gyvenime, bet ji iš tiesų labai prastai jaučiasi“, – portalui „Daily Mail“ sakė vienas šaltinis iš karališkosios šeimos aplinkos.

Kad hercogienė laukiasi dar vieno vaiko, Kensingtono rūmai pranešė tik šią savaitę. Kaip ir apie ankstesnius du nėštumus, ir apie šį rūmams teko pranešti anksčiau, nei suėjo 12 savaičių terminas – reikėjo visuomenei paaiškinti, dėl ko hercogienė atšaukia savo dalyvavimą keliuose iš anksto suplanuotuose renginiuose.

Kiek laiko hercogienės nėštumui ir kada ji turėtų gimdyti, kol kas neskelbiama, tačiau antradienį princas Williamas netiesiogiai leido suprasti, jog šiuo metu jo žmona nėščia 11-ą savaitę.

VIDEO: Svarbi diena: į pirmąją klasę princą George'ą palydėjo tėtis

Jis žurnalistams sakė: „Pirmiausia reikia, kad visa tai Catherine baigtųsi, o tada kitą savaitę galėsime pradėti švęsti.“ Iš šių jo žodžių žiniasklaida greitai padarė išvadą, kad kitą savaitę hercogienė pasieks 12-ą nėštumo savaitę – pats rizikingiausias nėštumo laikotarpis jau bus praeitas.

Jeigu Kembridžo hercogienė Catherine šiuo metu iš tiesų nėščia 11-ą savaitę, ji gimdyti turėtų kovo mėnesį.

Kuo ypatinga princo George'o mokykla

Pirmą pradinės mokyklos klasę mažasis princas lankys privačioje „Thomas's Battersea“ mokykloje, maždaug už 30 min. kelio nuo šeimos namų Kensingtono rūmuose.

Mokymasis šioje prestižinėje mokykloje kainuoja nuo 17 600 svarų (19 250 eurų) per metus, čia ugdomi berniukai ir mergaitės nuo 4 iki 13 metų.

Beje, tai, kad princas Williamas su žmona išsirinko mišrią mokyklą, yra dar viena naujovė britų karališkojoje šeimoje – iki tol šios šeimos vaikai, įskaitant patį Williamą ir jo brolį princą Harry, mokydavosi griežtai tik vienos lyties mokymo įstaigose.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas su sūnumi princu George'u
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas su sūnumi princu George'u

Ši mokykla yra apibūdinama kaip „didelė, užimta, lengvai chaotiška mokykla kosmopolitiškiems tėvams, kurie nori, kad jų vaikas įgytų pati geriausią anglišką išsilavinimą, kokį tik galima įpirkti“.

Princas George'as ir jo bendraklasiai bus mokomi įvairių disciplinų – nuo pagrindinių būtinųjų dalykų iki baleto (privalomas dalykas tiek mergaitėms, tiek berniukams iki 7 metų), dramos, prancūzų kalbos, muzikos bei fizinio lavinimo.

Mokykla taip pat siūlo net 24 popamokines programas – princas galės lankyti debatų, filosofijos, dainų rašymo, fechtavimosi, golfo, keramikos, italų kalbos ar kokius nors kitokius būrelius.

Beje, mokykla net turi nuosavą kalnų namelį Austrijoje – čia organizuojamos mokinių nuo 5 iki 6 metų kelionės, kurių metu jie mokosi slidinėti.

„Scanpix“ nuotr./„Thomas's Battersea“ mokykla Londone, kurioje mokysis princas George'as
„Scanpix“ nuotr./„Thomas's Battersea“ mokykla Londone, kurioje mokysis princas George'as

Kitų tos mokyklos mokinių tėvams jau vasarą buvo išsiųsti laiškai, pranešantys, kad į bendrą klasę jų vaikai eis su sosto įpėdiniu. Princo George'o klasėje bus 22 mokiniai, jis bus vienas iš jauniausių klasėje.

Pirmąją dieną princą George'ą ir jo tėtį princą Williamą prie mokyklos vartelių pasitiko pradinių klasių vadovė Helen Haslem – vėliau naujasis mokinys ir jo tėtis buvo palydėti į klasę, kurioje princas ir mokysis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas su sūnumi princu George'u ir pradinių klasių departamento vadove Helen Haslem
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas su sūnumi princu George'u ir pradinių klasių departamento vadove Helen Haslem

Į mokyklą mažasis princas išsiruošė vilkėdamas uniformą: švarką, megztinį su V formos iškirpte, žydrus marškinius, juodus šortus ir avėdamas juodus batukus – kuprinę su mokyklos herbu nešė jo tėtis. Visas šis komplektas kainuoja 148 svarus (162 eurai). Taip pat galima papildomai įsigyti specialias pirštines, šaliką ar kepurę, tačiau jie nėra privalomi uniformos atributai.

Pirmą dieną princas George'as ir jo bendraklasiai praleis mokykloje tik pusę dienos, o nuo rytojaus jau rimtai kibs į mokslus – pirmoji diena skirta susipažinti su mokytojais, bendraklasiais ir mokyklos patalpomis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Princas George'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Princas George'as

Kaip klasėje bus kreipiamasi į princą?

Kol kas nėra žinoma, kaip mažasis princas bus pristatomas mokykloje – karališkųjų šeimų nariams turėti pavardę nėra privaloma, užtenka tik titulo, tačiau prireikus jie gali naudoti Mountbatten-Windsor (Windsor – karalienės Elizabeth II giminės pavardė, o Mountbatten – jos vyro princo Philipo) pavardę.

Kaip pavardė gali būti naudojamas ir titulas, pavyzdžiui, princas Williamas ir princas Harry mokyklą ir universitetą lankė vietoj pavardės naudodami savo tėvo, Velso princo titulą: vadinosi Williamu Walesu ir Harry Walesu. Tad gali būti, jog princas George'as mokykloje bus vadinamas George'u Cambridge'u, pagal jo tėvų – Kembridžo hercogo ir hercogienės – titulus.

15min primena, kad princas George'as yra trečias eilėje į Jungtinės Karalystės sostą – po savo senelio princo Charleso ir tėvo princo Williamo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas