Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Princesę Beatrice norėta pavadinti kitaip: kokiems vardams nepritarė karalienė?

Princesė Beatrice (33) su sutuoktiniu Edoardo Mapelli Mozzi (38) prieš kelias dienas susilaukė dukters. Karališkosios poros gerbėjai džiūgauja, porai jųdviejų pirmagimę pavadinus Sienna Elizabeth. Na o kalbant apie vardus, ar žinojote, kad princesę Beatrice jos tėvai norėjo pavadinti visai kitaip?
Princesė Beatrice ir Edoardo Mapelli Mozzi
Princesė Beatrice ir Edoardo Mapelli Mozzi / Vida Press nuotr.

Prie tos temos dar sugrįšime, o dabar – apie spekuliacijas dėl 11-os eilėje į sostą princesės Beatrice ir Edoardo Mapelli Mozzi atžalos vardo. Kaip rašė Express.co.uk, lažybų punktuose britai manė, kad visai ne Sienna Elizabeth savo pirmagimę pavadins karališkoji pora. Tarp populiariausių variantų buvo Matilda ir Sarah.

Į šiuos siūlymus princesė Beatrice ir Edoardo Mapelli Mozzi dėmesio nekreipė. Gal ir gerai, nes tada galbūt vardui būtų nepritarta ir jį būtų tekę keisti. Juk ir jos pačios vardą tėvams teko keisti.

Kaip žinote, karališkojoje šeimoje galioja begalės tradicijų. Beveik kiekvienas svarbesnis įvykis turi pereiti tam tikrą karalienės patikrą – ne išimtis ir naujagimių vardai. Pagal protokolą, Elizabeth II turi „palaiminti“ tėvų sprendimą vaikui suteikti tokį vardą, kokį jie išrinko. Tai įvyksta „per neformalų pokalbį“.

Princesės Beatrice tėvai, Jorko hercogas ir hercogienė, 1988 m. gimus dukrai jos vardą oficialiai pranešė tik po dviejų savaičių. „The Sun“ rašė, kad tuo metu hercogienė Sarah norėjo dukrą pavadinti Annabel, bet karalienei jis pasirodė per daug modernus, miestietiškas.

Elizabeth II nelabai prie širdies buvo ir antras tėvų pasirinkimas – Victoria, vienas iš kelių lažybininkų favoritų.

Teigiama, kad mergaitę Beatrice pavadinti karalienė pasiūlė per karališkosios šeimos susitikimą Balmoral rezidencijoje. Beatrice taip pat buvo karalienės Victorios jauniausia dukra.

Princesė Beatrice pilnu vardu – Beatrice Elizabeth Mary – taip pat pagerbiamos jos močiutė ir promočiutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas