Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princo Williamo ir Kembridžo hercogienės Catherine dukra Charlotte švenčia antrąjį gimtadienį

Britų karališkojoje šeimoje dar viena šventė – šeštadienį paminėję šeštąsias princo Williamo ir Kembridžo hercogienės Catherine vestuvių metines, antradienį jie švenčia mažosios princesės Charlotte gimtadienį. Gegužės antrąją jai sueina dveji.
Princo Williamo ir Kembridžo hercogienės Catherine dukra princesė Charlotte
Princo Williamo ir Kembridžo hercogienės Catherine dukra princesė Charlotte / „Scanpix“ nuotr.

Mergaitės gimtadienio išvakarėse Kensingtono rūmai išplatino naują jos nuotrauką, darytą balandžio mėnesį šeimos namuose Norfolke. Simpatijas socialiniuose tinkluose akimirksniu užkariavusią princesės nuotrauką padarė ne koks nors profesionalus fotografas, o mergaitės mama – Kembridžo hercogienė Catherine.

Antrąjį gimtadienį gegužės 2-ąją švenčianti princesė Charlotte yra ketvirta eilėje į Jungtinės Karalystės sostą – po senelio princo Charleso, tėvo princo Williamo ir vyresniojo brolio princo George'o (3 m.).​

15min primena, kad antrasis Kembridžo hercogienės Catherine gimdymas buvo labai sklandus ir greitas – gimdyti į ligoninę ji atvyko apie 6 val. ryto, o 8.34 val. jau laikė ant rankų savo dukrą. Iš ligoninės hercogienė išvyko dar tą pačią dieną – 18 val. vakaro princas Williamas ir Catherine su naujagime ant rankų išėjo pro ligoninės duris ir visuomenei pristatė vos prieš 10 valandų gimusią naująją princesę.

Princesės vardas buvo paskelbtas po dviejų dienų – trigubu vardu Charlotte Elizabeth Diana pagerbti trys karališkosios šeimos nariai: jos senelis princas Charlesas, prosenelė karalienė Elizabeth II ir velionė Williamo mama princesė Diana, žuvusi 1997 metais per automobilio avariją.

Kensingtono karališkųjų rūmų nuotr./Princesė Charlotte
Kensingtono karališkųjų rūmų nuotr./Princesė Charlotte

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito