Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasta dešimtmečius ieškota Freddie Mercury dainos „Time Waits For No One“ versija: išgirskite

Legendinio britų dainininko Freddie Mercury originali dainos „Time“ versija „Time Waits for No One“ galiausiai buvo rasta. Jos buvo ieškota net dešimtmečius, o suradus įrašas sutvarkytas taip, kad girdėtųsi tik atlikėjo balsas.
Freddie Mercury (1984 m.)
Freddie Mercury (1984 m.) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Queen“ vokalistas, 1991 m. miręs nuo AIDS, slapta įrašė kitokią dainos, kuri skambėjo „West End“ miuziklo „Time“ garso takelyje, interpretaciją. Prieš tai išleistoje versijoje Freddie Mercury pagrindinis vokalas nebuvo toks ryškus. Visgi dar negirdėta ir intymesnė repeticijų versija, sukelianti dilgčiojimus, pagaliau buvo rasta.

Dainų autorius Dave'as Clarkas, kuris parašė dainą „Time Waits for No One“, radijui Radio 2's sakė: „Kai pirmą kartą tai įrašinėjome, nukeliavome į „Abbey Road“ studiją, kurioje buvome tik mes su Freddie ir pianinas. Tai buvo magiška“, – kalbėjo dainų autorius.

Išgirskite kelis dešimtmečius ieškotą kūrinį:

VIDEO: Freddie Mercury - Time Waits For No One

Dainininko artimas draugas Dave'as, kuris sėdėjo šalia sergančio atlikėjo lovos, pagaliau surado įrašą. Tai yra pirmas naujas įrašas po 2018-ųjų biografinio filmo „Bohemijos rapsodija“ pasirodymo, kuris uždirbo net 785 mln. eurų.

Vida Press nuotr./Freddie Mercury (1986 m.)
Vida Press nuotr./Freddie Mercury (1986 m.)

Nepaisant to, kad filmas pasiekė neįtikėtiną sėkmę, kritikai mano, kad „Bohemijos rapsodija“ neatskleidė tikrojo Freddie Mercury gyvenimo, nes filme buvo mažai kalbėta apie jo seksualinę orientaciją, priklausomybę nuo narkotikų.

Rami Malekas, kuris atliko pagrindinį vaidmenį ir puikiai įkūnijo žvaigždę, pelnė „Oskaro“ ir „Bafta“ apdovanojimus. „Kai aš gavau šį vaidmenį, aš pamaniau: „Dieve, tai gali būti karjerą keičiantis pasirodymas“. O maždaug po dviejų minučių pamaniau: „Arba tai gali sugriauti mano karjerą“. Nejuokauju. Suvokiau, kad jei man nepasiseks, turėsiu rimtų problemų“, – sakė Rami Malekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas