Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Rotaru sūnaus ir anūko bandymo pabėgti iš Ukrainos aplinkybės: mokėjo po 1800 Eur

Prieš beveik dvi savaites prie Ukrainos ir Moldovos sienos ruožo Mogiliovo–Podolskio mieste buvo sulaikyta 9 asmenų grupė, kuri bandė neteisėtai kirsti Ukrainos sieną. Tada paaiškėjo, kad tarp šių asmenų buvo ir garsios dainininkės Sofijos Rotaru sūnus bei anūkas. Nors šiuo metu paskelbta karo padėtis ir visuotinė mobilizacija, o tai reiškia, kad karinio amžiaus vyrams, išskyrus kelias išimtis, draudžiama išvykti iš šalies, tačiau galiausiai laisvės atėmimo bausmės jie išvengė.
Sofija Rotaru ir anūkas
Sofija Rotaru ir jos anūkas / Socialinių tinklų ir 15min nuotr.

Kovo 7-ąją užsienio žiniasklaida pranešė, kad devynių asmenų grupė – aštuoni ukrainiečiai ir jų gidas Moldovos pilietis – bandė neteisėtai pabėgti iš Ukrainos į Moldovą. Tai padaryti asmenys bandė laivu, kaip skelbia Starhit.ru.

Teigiama, kad už pagalbą kertant sieną aštuoni asmenys gidui sumokėjo po 1 800 eurų. Vis dėlto pabėgimo planas neišdegė – pareigūnams pavyko bėglius sulaikyti ir greitai nustatyti jų tapatybes. Tarp sulaikytųjų buvo dainininkės Sofijos Rotaru sūnus Ruslanas Evdokimenko bei anūkas Anatolijus.

Dėl karinės padėties Ukrainoje šauktinio amžiaus vyrams, kurių amžius nuo 18 iki 60 metų, uždrausta išvykti iš šalies. Tuomet ekspertai spėjo, kad už mobilizacijos vengimą S.Rotaru artimiesiems grės baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimas nuo dvejų iki penkerių metų.

Visgi, portalo starhit.ru duomenimis, dainininkės sūnus ir anūkas esą jau laisvėje ir šiuo metu yra Kyjive. Dėl kokių priežasčių jie buvo paleisti ir ar jiems ateityje gresia kokia nors bausmė, kol kas nežinoma.

Nei su S.Rotaru atstovais, nei su jos sūnumi Ruslanu ar anūku Anatolijumi užsienio žiniasklaidai susisiekti kol kas nepavyko. Pati dainininkė įvykio nekomentavo ir savo socialiniuose tinkluose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas