Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sakartvelas šokiruotas – nužudyta garsi 37-erių translytė

Rugsėjo 18-osios naktį savo bute rasta žiauriai nužudyta 37 metų žinoma kartvelų translytė Kesarija Abramidzė. Pranešama, kad kaip įtariamasis žudikas suimtas jos draugas Bekas Jaiani.
Kesarija Abramidzė
Kesarija Abramidzė / Instagramo nuotr.

Pranešama, kad auka patyrė daugybines durtines žaizdas. Įtariamajam gresia laisvės atėmimas nuo 16 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Likus maždaug dviem valandoms iki nužudymo, Kesarija Abramidzė savo „Facebook“ istorijoje paskelbė savo ir savo draugo nuotrauką. Tai sukėlė spėlionių, kad ši nuotrauka galėjo paskatinti nusikaltimą, nes jos vaikinas esą nenorėjo, kad ji būtų paviešinta.

Nukentėjusiosios kaimynai ir draugai aprašo toksiškus Kesarijos Abramidzės ir Bekos Jaiani santykius, praneša apie nuolatinį fizinį ir psichologinį smurtą. Vienu metu dėl nuolatinių manipuliacijų ir smurto jai teko išvykti iš šalies, apie tai ji pasakojo šių metų balandžio mėn. paskelbtame pranešime. Atrodo, kad atitinkamos teisėsaugos institucijos tinkamai nesureagavo į jos nuogąstavimus.

Instagramo nuotr./Kesarija Abramidzė
Instagramo nuotr./Kesarija Abramidzė

Rugsėjo 19 d. rytą kelios žiniasklaidos priemonės paskelbė stebėjimo kamerų įrašus iš Abramidzės gyvenamojo namo. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip Beka Jaiani įeina į pastatą ir išeina iš jo po 14 minučių, tariamai per tą patį laikotarpį, kai buvo nužudyta Abramidzė.

Žinia apie Abramidzės nužudymą buvo paskelbta maždaug po valandos, kai kaimynai, sunerimę dėl kovos garsų, aptiko ją kruviną savo bute.

„Šis faktas dar kartą patvirtina, kad teisėsaugos ir visuomenės reakcija į neapykantos ir lyties motyvuotus nusikaltimus turi būti ypač griežta“, – netrukus po žiniasklaidos pranešimų į tragišką nužudymą sureagavo Sakartvelo žmogaus teisių gynėjas Levanas Ioseliani.

Kesarija Abramidzė buvo gerai žinomas modelis. Jos tragiškas nužudymas sukrėtė visą visuomenę.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba
Jei reikia pagalbos vaiko teisių klausimais
Skambinkite pagalbos telefonu 8 800 10 800 arba rašykite žinutę Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pokalbių laukelyje „Pasikalbėkime“. Pranešti apie pažeidimą galima vaiko teisių apsaugos skyriuose, užpildant formą Tarnybos interneto svetainėje, arba skambinti telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas